Ίδρυμα Νιάρχος: Σινεμά με θέα στο Πάρκο για μικρούς και μεγάλους

Ίδρυμα Νιάρχος: Σινεμά με θέα στο Πάρκο για μικρούς και μεγάλους

Η καθιερωμένη διοργάνωση στα Πανοραμικά Σκαλιά του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Στ. Νιάρχος συνεχίζεται τον Αύγουστο

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η υπερβολική ζέστη των ημερών να καθιστά τις υπαίθριες δραστηριότητες σχεδόν απαγορευτικές, όμως αφενός προσδοκούμε καλύτερες συνθήκες προσεχώς, αφετέρου αν είναι να βρεθεί κανείς έξω, καλύτερα να το κάνει βράδυ και κάπου ψηλά, όπου οι πιθανότητες για το ευεργετικό αεράκι είναι περισσότερες. Πόσω μάλλον όταν το μενού περιλαμβάνει επίσης την παρακολούθηση μιας ωραίας ταινίας. 

Ολα τα παραπάνω τα προσφέρει σε ένα δωρεάν πακέτο το Park Your Cinema, η καθιερωμένη διοργάνωση που πραγματοποιείται στα Πανοραμικά Σκαλιά του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος και συνεχίζεται και μέσα στον Αύγουστο. Το ποικίλο πρόγραμμα προβολών, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα, επιμελείται το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης όσον αφορά τις ταινίες για ενηλίκους και το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας για εκείνες που απευθύνονται κυρίως στις μικρότερες ηλικίες. 

Η αρχή γίνεται την προσεχή Παρασκευή 6/8 με το πολύ ξεχωριστό «Pride» του Μάθιου Γουόρτσας, ο οποίος ανατρέχει σε μια λιγότερο γνωστή σελίδα της βρετανικής ιστορίας, εκεί όπου μια ομάδα Λονδρέζων ακτιβιστών ΛΟΑΤΚΙ φτάνει σε μια μικρή πόλη της Ουαλλίας για να συμπαρασταθεί σε μια χούφτα απεργών ανθρακωρύχων και στις οικογένειές τους. Οι τελευταίοι αντιστέκονται πεισματικά στην ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της Μάργκαρετ Θάτσερ. 

Από τους κοινωνικούς αγώνες σε μια άλλη σκληρή αρένα, όπως είναι τα καλλιστεία… σκύλων. Το ντοκιμαντέρ «Σκυλίσια ζωή» (13/8) του Κρίστοφερ Γκεστ καταγράφει με τρόπο (κυρίως) κωμικό τις εντάσεις, τις χαρές, τις λύπες και τον φθόνο που κυριαρχούν στην προετοιμασία για το περίφημο Mayflower Show, έναν διαγωνισμό καθοριστικό τόσο για τα συμπαθή τετράποδα όσο και για τα αφεντικά τους. 

Οι ταινίες για μεγάλους ολοκληρώνονται στις 20/8 με τα «Φαντάσματα εφηβείας» του Τέρι Ζουίγκοφ, μια ιστορία ενηλικίωσης με πρωταγωνίστριες δύο νεαρά κορίτσια και ποπ/νουάρ περιτύλιγμα. Οσο για τα παιδιά, το πρόγραμμα έχει επίσης πολύ ενδιαφέρον με επιτυχημένες ταινίες της πρόσφατης παραγωγής και τα «Νάνος στο Σπίτι» (7/8), «Ο Λούης και οι εξωγήινοι» (14/8) και «Ο άνθρωπος των σπηλαίων» (21/8) να ξεχωρίζουν. Ολες οι προβολές ξεκινούν στις 9 μ.μ., ενώ για την παρακολούθηση απαιτείται ηλεκτρονική προεγγραφή στο snfcc.org/ParkYourCinema.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT