Η Επίδαυρος στους ρυθμούς του Τόμας Οστερμάγιερ και της Schaubuhne

Η Επίδαυρος στους ρυθμούς του Τόμας Οστερμάγιερ και της Schaubuhne

Η Επίδαυρος ζει στους ρυθμούς του διάσημου Γερμανού σκηνοθέτη και καλλιτεχνικού διευθυντή της Βερολινέζικης Schaubuhne Beriln Τόμας Οστερμάγιερ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Επίδαυρος ζει στους ρυθμούς του διάσημου Γερμανού σκηνοθέτη και καλλιτεχνικού διευθυντή της Βερολινέζικης Schaubuhne Beriln Τόμας Οστερμάγιερ. Ο σκηνοθέτης βρίσκεται ήδη στη Ελλάδα και την Αρχαία Επίδαυρο, καθώς στις 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου θα παρουσιάσει σε παγκόσμια πρώτη στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου ένα έργο με αφορμή – έμπνευση τον Οιδίποδα. Η «Κ» «συνέλαβε» τον Οστερμάγιερ σε ένα λιτό μεσημβρινό γεύμα στην ψαροταβέρνα Ακρογιάλι παρέα με τον διάσημο Έλληνα σκηνογράφο Διονύση Φωτόπουλο. Οι δυο τους συνδέονται με πολυετή φιλιά.

Η περιοχή ζει στους ρυθμούς της γερμανικής παράστασης. Το τεχνικό επιτελείο της παράστασης – περί τα 40 άτομα μαζί με τα συγγενικά τους πρόσωπα – θα καταλύσουν στα ξενοδοχεία της περιοχής. Ο σκηνοθέτης μένει στη Μουριά, ενώ η ταβέρνα Λεωνίδας στο Λυγουριό είναι το σύνηθες στέκι για φαγητό της παραγωγής. Από αύριο θα αρχίσουν να καταφθάνουν οι τεχνικοί και θα ξεκινήσει να στήνεται το σκηνικό της παράστασης – ένα μικρό οικογενειακό διαμέρισμα, και θα αρχίσουν οι πρόβες.

Σύμφωνα με το Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου ο Τόμας Οστερμάγιερ επανέρχεται, με τη βερολινέζικη Schaubuhne, αυτή τη φορά στην Επίδαυρο, με μια ανατρεπτική πρόταση, έπειτα από πρόσκληση της Κατερίνας Ευαγγελάτου. Ο σκηνοθέτης, γνωστός κατεξοχήν για τον τρόπο του να «ηλεκτρίζει» τα κλασικά κείμενα, επισκέπτεται τον Οιδίποδα Τύραννο, με όχημα, όμως, όχι το ίδιο το έργο του Σοφοκλή, αλλά ένα πρωτότυπο κείμενο με την υπογραφή της Γερμανίδας δραματουργού Μάγιας Τσάντε, που μεταφέρει τον αρχαίο μύθο στην εποχή μας. Με μια εξαιρετικά σύγχρονη, ελλειπτική γραφή και μέσα από μια πλοκή που διατηρεί αμείωτο το σασπένς, παρακολουθούμε το κουβάρι του μύθου να ξεδιπλώνεται στην Ελλάδα σήμερα, όπου μια οικογένεια Γερμανών βιομηχάνων κάνει τις διακοπές της.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT