Στη διάρκεια του lockdown κλείστηκε στο εργαστήριό της στο Γαλάτσι και ζωγράφιζε. «Αυτή η έκθεση είναι ξεκάθαρα καρπός της καραντίνας. Ηταν μια περίοδος εξαιρετικά παραγωγική για εμένα, περίοδος γόνιμης καλλιτεχνικής αναζήτησης. Κλείστηκα όχι μόνο στο εργαστήριο, αλλά και στον εαυτό μου. Το είδα ως μια ευκαιρία να πάω τη ζωγραφική μου ένα βήμα παρακάτω» σημειώνει. Στα 55 ζωγραφικά έργα ποικίλων διαστάσεων (ακρυλικά σε καμβά) της ενότητας, από τα οποία τα 32 θα παρουσιαστούν στην γκαλερί Αγκάθι-Κartάλος υπό τον τίτλο «Αστικές Φιγούρες (Urban Figures)» αποτυπώνονται όλα όσα ένιωσε στην πρωτόγνωρη συνθήκη που δημιούργησε η πανδημία.
«Η μοναξιά των ανθρώπων αλλά και η συντροφικότητα έτσι όπως εκδηλώθηκαν μέσα στην πανδημία με επηρέασαν βαθιά, όπως όλους άλλωστε· ήθελα να εκφράσω τη ρευστότητα και την εναλλαγή των συναισθημάτων» λέει στην «Κ»η Αλεξία Κουδιγκέλη, μέλος της νέας γενιάς Ελλήνων καλλιτεχνών. Γεννήθηκε το 1996 στην Αθήνα. Μόλις αποφοίτησε από το σχολείο έφυγε στο Λονδίνο για σπουδές στο University of the Arts London.
Η ζωγραφική, η ενασχόληση με την τέχνη ήταν από την πρώτη στιγμή συνειδητή επιλογή. «Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ζωγράφιζα» λέει γελώντας. «Μετά το Λονδίνο επέστρεψα στην Ελλάδα με κέφι και χαρά και εξασκώ το επάγγελμα του ζωγράφου, προσπαθώ να εξελίσσομαι, μελετάω τους “δασκάλους”, τον Γκίκα, τον Παρθένη, τον Μπέικον, απ όλους παίρνεις κάτι και το επεξεργάζεσαι»
Μέχρι σήμερα έχει λάβει μέρος σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η έκθεσή της στην γκαλερί Αγκάθι-Κartάλος (Μηθύμνης 12, Αθήνα) είναι η πρώτη ατομική και εγκαινιάζεται το Σάββατο 9 Οκτωβρίου. Διάρκεια έως τις 23/10.