Ζητούν στήριξη οι διοργανωτές συναυλιών

Ζητούν στήριξη οι διοργανωτές συναυλιών

Την ένταξή τους στα μέτρα στήριξης των καλλιτεχνών και των επαγγελματιών του πολιτισμού ζητούν οι εταιρείες παραγωγής συναυλιών

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ένταξή τους στα μέτρα στήριξης των καλλιτεχνών και των επαγγελματιών του πολιτισμού, τα οποία ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση προς αντιστάθμισμα των πρόσφατων περιορισμών στη διασκέδαση και κατά συνέπεια στη λειτουργία των μουσικών σκηνών, ζητούν οι εταιρείες παραγωγής συναυλιών μέσω ενημερωτικού υπομνήματος που έστειλε χθες ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων (ΠΣΔΠΕ) προς τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας και που κοινοποιήθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού.

Οπως εξηγεί στην «Κ» η πρόεδρος του ΠΣΔΠΕ, Κατερίνα Σταματάκη, «η παύση εργασιών που αποφασίστηκε για τα νυχτερινά κέντρα, συμπαρέσυρε και τις μουσικές σκηνές που δεν έχουν διαφορετική άδεια λειτουργίας, με αποτέλεσμα να βρεθεί άνεργο ένα μεγάλο κομμάτι του μουσικού κόσμου. Η ανεργία αυτή ισχύει ουσιαστικά από τον Οκτώβριο, καθώς λόγω φόβου το κοινό δεν παρακολουθούσε θεάματα σε μουσικές σκηνές όπου πρέπει κανείς να βγάλει τη μάσκα για να πιει το ποτό του και έτσι προτιμούνταν τα θέατρα και οι μεγάλοι χώροι. Η κινητικότητα άρχισε να αυξάνεται στις γιορτές, ήρθε όμως η χαριστική βολή».

Η κυβέρνηση έλαβε μέτρα ενίσχυσης των καλλιτεχνών και των συναφών τεχνικών επαγγελμάτων, όπως η καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού και η αναστολή συμβάσεων εργαζομένων, το ίδιο όμως, υπογραμμίζει η Κατερίνα Σταματάκη, δεν συνέβη για τους διοργανωτές συναυλιών. «Αυτό που ζητάμε», διευκρινίζει η πρόεδρος του ΠΣΔΠΕ, «είναι να ενισχυθούν και οι δικές μας δραστηριότητες με τη δυνατότητα αναστολής συμβάσεων προσωπικού, με την επιδότηση ενοικίων και με τη μη απόδοση της επιστρεπτέας προκαταβολής. Χρησιμοποιήσαμε τις επιστρεπτέες προκαταβολές για να διαχειριστούμε το διάστημα που δεν εργαστήκαμε και πλέον δεν μπορούμε να τις αποδώσουμε μέχρι τον Ιούνιο του 2022 όπως μας ζητείται».

Οπως επισημαίνει τέλος η κ. Σταματάκη, ο ΠΣΔΠΕ εκπροσωπεί περίπου ενενήντα επιχειρήσεις, «οι οποίες συντηρούν τη μουσική κινητικότητα όλης της χώρας. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι έμεινε συνειδητά εκτός των μέτρων στήριξης ένας τόσο μεγάλος κλάδος. Αν δεν διοργανωθεί μια συναυλία από τις εταιρείες παραγωγής, δεν μπορούν να υπάρξουν και οι υπόλοιπες παράπλευρες συναυλιακές εργασίες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT