Τα παιδικά παιχνίδια «εισβάλλουν» στη μεγάλη οθόνη

Τα παιδικά παιχνίδια «εισβάλλουν» στη μεγάλη οθόνη

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι μέχρι τώρα ταινίες της Barbie ήταν ως γνωστόν κινούμενα σχέδια για μικρά παιδιά, από αυτά που προβάλλονται τα πρωινά του Σαββατοκύριακου στην τηλεόραση. Τι θα λέγατε, ωστόσο, για μια live action Μπάρμπι ερμηνευμένη από τη Μάργκο Ρόμπι με συμπρωταγωνιστή –θα είναι άραγε ο Κεν;– τον Ράιαν Γκόσλινγκ και την υποψήφια για τρία Οσκαρ Γκρέτα Γκέργουιγκ στο σκηνοθετικό τιμόνι;

Σίγουρα ακούγεται ενδιαφέρον όσο και αλλόκοτο (σε ίσες δόσεις), όμως το συγκεκριμένο πολύ πραγματικό σχέδιο φαίνεται πως είναι μόνο το πρώτο βήμα για την ίδρυση ενός νέου σύμπαντος ταινιών, στα πρότυπα ίσως εκείνου της Marvel.

Οπου Marvel βάλτε τώρα Mattel, την εταιρεία παιδικών παιχνιδιών δηλαδή, η οποία, εκτός από την πιο διάσημη κούκλα του κόσμου, παράγει ακόμα τις Polly Pocket, τα Hot Wheels και διάφορα ακόμα αγαπημένα καλούδια των παιδιών. Για τις μινιατουρίστικες Polly Pocket, μάλιστα, υπάρχει ήδη κινηματογραφικό σχέδιο, με το οποίο συνδέονται η περιζήτητη Λένα Ντάναμ («Girls») ως σκηνοθέτιδα καθώς και η ανερχόμενη Λίλι Κόλινς («Η Εμιλι στο Παρίσι») ως πρωταγωνίστρια.

Δεν είναι όμως μόνο αυτοί. Ο σύζυγος της Γκέργουιγκ –και επίσης οσκαρικός κινηματογραφιστής– Νόα Μπάουμπαχ πρόκειται να συνυπογράψει το σενάριο της «Barbie», ενώ και ο σπουδαίος Τομ Χανκς θα υποδυθεί τον Ταγματάρχη Ματ Μέισον, άλλη μια αγαπημένη (διαστημική) φιγούρα των Αμερικανόπουλων.

Barbie, Polly Pocket, Hot Wheels και ο Ταγματάρχης Ματ Μέισον ζωντανεύουν στο σινεμά με μεγάλους πρωταγωνιστές.

Η χτυπητή διαφορά βέβαια, ειδικά με τις πρώτες ταινίες της Marvel, είναι πως εκείνες δεν διέθεταν ούτε κατά διάνοια την καλλιτεχνική αξία που φέρνουν μαζί τους όλα τα παραπάνω «βαριά» χολιγουντιανά ονόματα. Το 2022, ωστόσο, είναι εποχή πολύ πιο δυσχερής για κινηματογραφιστές και ηθοποιούς που στοχεύουν σε μεγάλα μπάτζετ, όταν οι αντίστοιχες παραγωγές δεν εγγυώνται πρακτικά ακόμα μεγαλύτερα κέρδη.

Κάπου εκεί μοιάζει να μπαίνει στο παιχνίδι η Mattel, η οποία προσφέρει σπάνια εκφραστική ελευθερία, στοχεύοντας παράλληλα να δημιουργήσει σειρές ταινιών που θα απευθύνονται σε ένα ευρύτερο κοινό. Οπως καταλαβαίνει κανείς, το συγκεκριμένο πάντρεμα μόνο εύκολο δεν είναι, ωστόσο θα γίνει με… παπά και με κουμπάρο, εφόσον το ανάλογο κινηματογραφικό άνοιγμα έχει ήδη αποφασιστεί.

Και κάτι τελευταίο σχετικά με το μέλλον του σινεμά: Οταν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι κατευθύνονται ομαδικά στην αγκαλιά των franchise ή της τηλεόρασης, εύκολα προβλέπει κανείς πως οι μεσαίου βεληνεκούς, ανεξάρτητες παραγωγές πνέουν τα λοίσθια.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT