Jeen-yuhs: A Kanye Trilogy»: Ο Κάνιε Γουέστ μέσα από τον φακό του φίλου του, Coodi

Jeen-yuhs: A Kanye Trilogy»: Ο Κάνιε Γουέστ μέσα από τον φακό του φίλου του, Coodi

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολυαναμενόμενη για τους λάτρεις του χιπ-χοπ, αλλά όχι μόνο –μια και ο Κάνιε Γουέστ αποτελεί γενικότερο ποπ φαινόμενο–, η νέα μίνι σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix «Jeen-yuhs: A Kanye Trilogy» ξεκίνησε πρόσφατα να προβάλλεται στην πλατφόρμα. Οπως είπαμε πρωταγωνιστής εδώ είναι ο Κάνιε, μέσα από τον φακό του φίλου του, Coodi, ο οποίος τον ακολουθεί από την εποχή ακόμα που εκείνος είναι νεαρός και ανερχόμενος παραγωγός στο Σικάγο. Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς τον βλέπουμε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, με φαρδιά ρούχα και σιδεράκια στα δόντια, να ετοιμάζεται να υπογράψει το πρώτο του συμβόλαιο· η φιλοδοξία ωστόσο και η ατσάλινη αυτοπεποίθηση φαίνονται από τότε καθαρά στα μάτια του. Η συνεργασία με τον «βασιλιά» Jay-Z θα αποδειχθεί καταλυτική στο ξεκίνημά του.

Μία από τις πιο αγαπημένες σειρές του παγκόσμιου –αλλά και του ελληνικού– κοινού ανανεώθηκε για τη 10η σεζόν της. Ο λόγος για το «Blacklist», την κατασκοπική σειρά με πρωταγωνιστή τον «Ρεντ» Ρέντινγκτον, έναν πρώην εγκληματία, ο οποίος αλλάζει καριέρα προκειμένου να βοηθήσει, με τους δικούς του όρους, το FBI να εντοπίζει τους πιο διαβόητους κακοποιούς στον κόσμο. Την αποκάλυψη για την ανανέωση έκανε ο ίδιος ο πρωταγωνιστής, Τζέιμς Σπέιντερ, σε πρόσφατη τηλεοπτική εμφάνισή του. Οι πρώτοι εννέα κύκλοι της σειράς είναι διαθέσιμοι στο Netflix.

Μεγάλο αφιέρωμα στον κινηματογράφο του τρόμου «τρέχει» αυτές τις ημέρες στο Cinobo. Η διαδικτυακή πλατφόρμα έχει συγκεντρώσει δεκάδες τίτλους, από την κλασική «Νύχτα των ζωντανών νεκρών» του Ρομέρο μέχρι τη σύγχρονη εκδοχή του στο κορεατικό «Εξπρές των ζωντανών νεκρών», και μας υπόσχεται νύχτες με… ανατριχίλες. Εκεί υπάρχει ακόμη ο μοντέρνος αλληγορικός τρόμος ταινιών σαν το «Babadook», ο σωματικός τρόμος του σινεμά της Ζουλιά Ντικουρνό («Raw», «Titane») αλλά και απολαυστικές αυτοαναφορικές στιγμές, όπως το «Μικρό σπίτι στο δάσος». Φυσικά, από ένα τέτοιο αφιέρωμα δεν λείπουν και οι εμβληματικές μορφές σαν τον Τζον Κάρπεντερ –βλέπουμε το παραγνωρισμένο «Prince of Darkness»– ή τον Κρίστοφερ Λι, τον οποίο απολαμβάνουμε στο «Scars of Dracula».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT