«The Staircase»: Χτίζει μεθοδικά τον λαβύρινθο της πλοκής της

«The Staircase»: Χτίζει μεθοδικά τον λαβύρινθο της πλοκής της

Οι πολύ αξιόλογες μίνι σειρές συνεχίζουν να προσγειώνονται στην πλατφόρμα του HBO Max, το κυριότερο περιεχόμενο της οποίας στην Ελλάδα βλέπουμε από τη Vodafone TV.

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πολύ αξιόλογες μίνι σειρές συνεχίζουν να προσγειώνονται στην πλατφόρμα του HBO Max, το κυριότερο περιεχόμενο της οποίας στην Ελλάδα βλέπουμε από τη Vodafone TV. Η πιο πρόσφατη είναι το «The Staircase», το οποίο αφηγείται την ιστορία του Μάικλ Πάτερσον (Κόλιν Φερθ), συγγραφέα και επίδοξου πολιτικού, ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο της συζύγου του (Τόνι Κολέτ), η οποία βρίσκεται νεκρή στη σκάλα του σπιτιού τους. Από εκεί και έπειτα ξεκινά ένας δικαστικός αγώνας 16 ετών προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Η σειρά του Αντόνιο Κάμπος χτίζει μεθοδικά τον λαβύρινθο της πλοκής της, με συνεχόμενες αναδρομές στο παρελθόν αλλά και στο μέλλον. Κινούμενη επί της ουσίας μεταξύ τριών διαφορετικών χρόνων, ξεδιπλώνει τελικά μια οικογενειακή ιστορία πολύ πιο σκοτεινή αλλά και διαφορετική από όσο δείχνει με την πρώτη ματιά.

Σφοδρές αντιδράσεις ανάμεσα στα μέλη της τρανς κοινότητας έχει προκαλέσει το νέο special επεισόδιο αυτοσχεδιαστικής κωμωδίας του Ρίκι Τζερβέις, το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα στο Netflix. Ο Βρετανός ηθοποιός, ο οποίος έχει βρεθεί και στο παρελθόν αντιμέτωπος με σφοδρότατη κριτική για τα «χοντρά» αστεία του, αυτή τη φορά απευθύνθηκε στις τρανς γυναίκες, από τη μία για να υπερασπιστεί και από την άλλη για να σατιρίσει τις επιλογές τους. Φαίνεται, πάντως, ότι η ισορροπία του μείγματος δεν κρίθηκε επαρκής, με αποτέλεσμα εκατοντάδες μηνύματα διαμαρτυρίας να καταφτάσουν τόσο στον ίδιο όσο και στην πλατφόρμα. 

Μίνι αφιέρωμα στη σύγχρονη γυναικεία χειραφέτηση παρουσιάζει αυτή την εβδομάδα το Cinobo, με δύο πολύ αξιόλογες ταινίες. Από τη μία «Η βασίλισσα της κυψέλης», μεγάλου μήκους ντεμπούτο για την Κοσοβάρα σκηνοθέτιδα Μπλέρτα Μπασόλι, που σάρωσε τα βραβεία στο Σάντανς. Πρωταγωνίστριά του είναι η Φαριγέ, η οποία έχει χάσει τον σύζυγό της στον πόλεμο και πλέον προσπαθεί να ορθοποδήσει κόντρα στις προκαταλήψεις και στην εχθρότητα της ανδροκρατούμενης κοινωνίας του χωριού της. Από την άλλη, το «Η δουλειά της» του Νίκου Λαμπότ, με τη Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου να είναι εξαιρετική στον ρόλο μιας γυναίκας που ξεκινά να εργάζεται ως καθαρίστρια, για να ανακαλύψει τελικά τις αξίες της ανεξαρτησίας και της πραγματικής αξιοπρέπειας, καθώς παίρνει για πρώτη φορά τη ζωή στα χέρια της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT