Ημέρα Μνήμης και… ρεκόρ για το «Top Gun: Maverick»

Ημέρα Μνήμης και… ρεκόρ για το «Top Gun: Maverick»

Η νέα περιπέτεια του Τομ Κρουζ κατάφερε να συγκεντρώσει 156 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις μέσα στο πρώτο τετραήμερο προβολών στην Αμερική.

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ημέρα Μνήμης» ήταν η 30ή Μαΐου για τις Ηνωμένες Πολιτείες, με τους Αμερικανούς να τιμούν τους πεσόντες τους στους διάφορους πολέμους και παράλληλα να επεκτείνουν το Σαββατοκύριακο σε ένα τριήμερο αργίας και… σινεμά. Παραδοσιακά, η συγκεκριμένη περίσταση θεωρείται «φιλέτο» για τις κινηματογραφικές αίθουσες και φέτος μια ταινία που δημιουργήθηκε όχι μόνο με έμπνευση αλλά και με τη συνδρομή των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων κατέρριψε το σχετικό ρεκόρ στο box office. Ο λόγος φυσικά για το καινούργιο «Top Gun: Maverick», το οποίο κατάφερε να συγκεντρώσει 156 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις μέσα στο πρώτο τετραήμερο προβολών στην Αμερική, ξεπερνώντας έτσι τα 153 εκατ. δολάρια των «Πειρατών της Καραϊβικής» από το 2007.

Η νέα περιπέτεια του Τομ Κρουζ κατάφερε να συγκεντρώσει 156 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις μέσα στο πρώτο τετραήμερο προβολών στην Αμερική.

Δεν τα πήγε όμως καλά μόνο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η νέα περιπέτεια του Τομ Κρουζ με τα υπερηχητικά μαχητικά. Συνολικά το φιλμ του Τζόζεφ Κοσίνσκι έπιασε τα 248 εκατ. δολάρια σε παγκόσμιες εισπράξεις, ενώ στα μέρη μας έχει κόψει ήδη 57.108 εισιτήρια· μόνο υπερήρωες (Σπάιντερμαν, Μπάτμαν, Doctor Strange) έχουν καταφέρει καλύτερα ανοίγματα στη μετά πανδημίας εποχή. Και τα ρεκόρ δεν σταματούν εδώ: η επίδοση του σίκουελ του «Top Gun» συνιστά και την πιο επιτυχημένη σε ολόκληρη την καριέρα του λαμπερού πρωταγωνιστή του. Στα 60 του πια, ο Τομ Κρουζ δεν είχε καταφέρει ποτέ να ξεπεράσει τα 100 εκατ. δολάρια με κάποια από τις (πολλές) ταινίες του, αποδεικνύοντας πως είναι ακόμη ικανός να «ζεστάνει» τα ταμεία, ειδικά όταν έχει γύρω του και την κατάλληλη υποστήριξη.

Διότι, βέβαια, δεν πρόκειται για κάποιο φθηνό φιλμ. Οι εκτιμήσεις λένε πως το κόστος παραγωγής άγγιξε τα 170 εκατ. δολάρια, ενώ το νούμερο ανεβαίνει σημαντικά εάν συνυπολογιστεί και η πελώρια προωθητική καμπάνια, η οποία όμως είναι φανερό πως απέδωσε καρπούς. Εκείνο δε που κάνει τα χολιγουντιανά στελέχη να τρίβουν τα χέρια τους με ικανοποίηση, είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του κοινού που έχει δει μέχρι στιγμής το καινούργιο «Top Gun». Περίπου το 55% των θεατών στην Αμερική ήταν άνω των 35 ετών, σε μια εποχή που τα μπλοκμπάστερ έχουν μάθει πια να βασίζονται –αναγκαστικά– στις μικρότερες ηλικίες, με τον φόβο του κορωνοϊού να αποθαρρύνει πολλούς από τους μεγαλύτερους. Σε αυτή την περίπτωση, πάντως, φαίνεται πως η νοσταλγική έλξη για τη «ζώνη του κινδύνου» υπερίσχυσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT