«Άνοδος: Η Ιστορία των Αντετοκούνμπο» : Από τα Σεπόλια στον αστερισμό του ΝΒΑ
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
άνοδος-η-ιστορία-των-αντετοκούνμπο-561934525

«Άνοδος: Η Ιστορία των Αντετοκούνμπο» : Από τα Σεπόλια στον αστερισμό του ΝΒΑ

Το ανέλπιστο ταξίδι των Αντετοκούνμπο προς την επιτυχία 

Τα κατάφεραν, κόντρα σε κάθε πιθανότητα. Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο έχοντας ως βασικό εφόδιο την οικογενειακή αγάπη μπόρεσαν να ξεπεράσουν τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν στο δρόμο τους, όσο ανυπέρβλητα κι αν ήταν, να αναρριχηθούν στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ και να στεφθούν πρωταθλητές. Το ταξίδι της οικογένειάς τους από τη Νιγηρία στην Ελλάδα και έπειτα στην Αμερική, παρουσιάζεται στην ταινία «Άνοδος: Η Ιστορία των Αντετοκούνμπο», η οποία είναι διαθέσιμη στη χώρα μας από τη streaming υπηρεσία Disney+

«Άνοδος: Η Ιστορία των Αντετοκούνμπο» : Από τα Σεπόλια στον αστερισμό του ΝΒΑ-1

Όλα ξεκίνησαν στη Νιγηρία, όταν ο Τσαρλς και η Βέρα Αντετοκούνμπο αποφάσισαν να μεταναστεύσουν στην Ελλάδα αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Ο Τσαρλς ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στην πατρίδα του και η Βέρα υπήρξε αθλήτρια του άλματος εις ύψος. Πίσω στη Νιγηρία άφησαν σε συγγενείς τον μεγαλύτερό τους γιο. Στην Αθήνα η νέα τους ζωή δεν ήταν ανέφελη. Απέκτησαν άλλους τρεις γιους και δούλευαν σκληρά υπό τον διαρκή φόβο της απέλασης. Οι προσπάθειές τους για απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας κατέληγαν στο κενό.

«Άνοδος: Η Ιστορία των Αντετοκούνμπο» : Από τα Σεπόλια στον αστερισμό του ΝΒΑ-2

Τα αδέρφια Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο, τους οποίους υποδύονται στην ταινία οι Uche Agada και Ral Agada, πουλούσαν αντικείμενα στους τουρίστες της Αθήνας, γυαλιά ηλίου, τσάντες και ρολόγια, για να ενισχύσουν οικονομικά την οικογένειά τους. Είχαν όμως και μια μεγάλη αγάπη, το μπάσκετ. Παίζοντας στην τοπική ομάδα κατάφεραν να αναδείξουν το ταλέντο και τις μοναδικές ικανότητές τους. Δούλεψαν σκληρά και μαζί με τον μικρότερο αδερφό τους, Κώστα (τον οποίο υποδύεται στην ταινία ο Jaden Osimuwa) εξελίχθηκαν σε αθλητές παγκόσμιας κλάσης. 

«Άνοδος: Η Ιστορία των Αντετοκούνμπο» : Από τα Σεπόλια στον αστερισμό του ΝΒΑ-3

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επιλέχθηκε στα Draft του ΝΒΑ το 2013 και ξεκίνησε ένα ανέλπιστο ταξίδι για τον ίδιο και την οικογένειά του. Προπονήθηκε ακόμη πιο σκληρά, κατάφερε να βελτιώσει την απόδοσή του στο γήπεδο και να καθιερωθεί ως ένας από τους καλύτερους στην ιστορία του αθλήματος. Τη σεζόν 2020-2021 μαζί με τον αδερφό του, Θανάση, οδήγησαν την ομάδα των Milwaukee Bucks στην κατάκτηση του πρωταθλήματος έπειτα από 50 άνυδρα χρόνια. Ο αδερφός τους, Κώστας, είχε αγωνιστεί για τους πρωταθλητές της προηγούμενης σεζόν, Los Angeles Lakers. 

«Άνοδος: Η Ιστορία των Αντετοκούνμπο» : Από τα Σεπόλια στον αστερισμό του ΝΒΑ-4

Η ταινία «Άνοδος: Η Ιστορία των Αντετοκούνμπο», προβάλλεται από το Disney+. Πρόκειται για την αποκλειστική streaming υπηρεσία για σειρές και ταινίες Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο ψυχαγωγίας. 

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Dayo Okeniyi, Yetide Badaki, Manish Dayal, Taylor Nichols, Ral Agada και Uche Agada. Οι ηθοποιοί που υποδύονται τον Γιάννη και τον Θανάση είναι αδέρφια, ενώ και ο σκηνοθέτης της ταινίας, Akin Omotoso είναι Νιγηριανός. Το σενάριο είναι του Arash Amel (Ο Δικός της Πόλεμος) και η παραγωγή του Bernie Goldmann («300»). Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Douglas S. Jones ήταν executive producers της ταινίας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.disneyplus.com

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT