«Πόλεμος» πρεστίζ και ουσίας για τα βραβεία Emmy

«Πόλεμος» πρεστίζ και ουσίας για τα βραβεία Emmy

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Και ο πόλεμος καλά κρατεί». Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος έπειτα από την πρόσφατη ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα προσεχή 74α τηλεοπτικά βραβεία Emmy, τα οποία θα απονεμηθούν στις 12 Σεπτεμβρίου. Στην εποχή των streaming πλατφορμών μάλιστα ο ανταγωνισμός είναι τόσο έντονος, ώστε οι διοργανωτές της Τηλεοπτικής Ακαδημίας απέφυγαν φέτος για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού να κάνουν την… πρόσθεση και να ανακοινώσουν συνολικά τον αριθμό των υποψηφιοτήτων για κάθε δίκτυο.

Φυσικά ήταν θέμα χρόνου να γίνουν τα μαθηματικά, τα οποία για φέτος τουλάχιστον δίνουν καθαρό προβάδισμα στον συνδυασμό HBO/HBO Max με 140 υποψηφιότητες, έναντι 104 του βασικού ανταγωνιστή, που είναι προφανώς το Netflix. Τα δύο στούντιο κοντράρονται τα τελευταία χρόνια σταθερά για την πρωτοκαθεδρία στο τηλεοπτικό τοπίο, το οποίο άλλωστε αποτελεί πια πεδίο εφάμιλλο, αν όχι περισσότερο ανταγωνιστικό με εκείνο του σινεμά. Η διαφορά είναι ότι μέχρι πριν από δύο χρόνια το Netflix είχε απέναντί του ένα «συμβατικό» HBO, καθώς και τα υπόλοιπα παραδοσιακά αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα (AMC, Showtime, ABC κ.ο.κ.) – πλέον στα παραπάνω έχουν προστεθεί 4-5 νέες διαδικτυακές πλατφόρμες, καθεμιά με το δικό της ορίτζιναλ περιεχόμενο, οι οποίες διεκδικούν την προσοχή τόσο του κοινού όσο και των βραβείων.

Για να πάρει κανείς μια ιδέα των αλλαγών που έχουν συντελεστεί αρκεί να ρίξει μια ματιά στη λίστα των υποψηφιοτήτων για την καλύτερη δραματική σειρά του 2022. Οκτώ από τις δέκα σειρές που φιγουράρουν εκεί παίζονται σε πλατφόρμες, ενώ κάτι παρόμοιο (7 στις 8) συμβαίνει και στην κατηγορία της κωμωδίας. Ολοι αυτοί οι πάροχοι συναγωνίζονται πια, όπως είπαμε, με «έπαθλο» ένα παγκόσμιο κοινό, το οποίο μάλιστα αλλάζει ραγδαία τηλεοπτικές συνήθειες δεκαετιών, ενώ ταυτόχρονα έχει στη διάθεσή του μια πελώρια γκάμα (επί πληρωμή) επιλογών. Δεν είναι να απορεί κανείς που η Ακαδημία δεν θέλησε να έχει καμία σχέση με τις… εχθροπραξίες.

«Βασικά δεν μας νοιάζει. Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τη δημιουργία… Οι συνεργάτες μας μπορούν να το χωρίσουν και να το κόψουν (σ.σ. το αποτέλεσμα) όπως θέλουν. Δεν πρόκειται όμως να γίνουμε μέρος αυτής της ανταγωνιστικής καταμέτρησης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ακαδημίας, Μόρι Μακιντάιρ. Η κανονική καταμέτρηση βέβαια και η συνακόλουθη «γκρίνια» θα διαρκέσουν ένα δίμηνο περίπου, οπότε θα απονεμηθούν τα πραγματικά βραβεία. «Euphoria», «Ozark», «Succession», «Stranger Things», «Squid Game», «Severance» και φυσικά όλοι οι σταρ που πηγαίνουν μαζί τους. Αντε να διαλέξεις…

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT