Πρόσωπα της Τετάρτης

Στο πρόγραμμα του προσεχούς 79ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας συμπεριλήφθηκε και το φιλμ «Προς τον Βορρά», του Ρουμάνου Μιχάι Μινκάν (φωτ.), που αποτελεί ελληνική συμπαραγωγή, γυρισμένη στο Κατάκολο Ηλείας

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο πρόγραμμα του προσεχούς 79ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας συμπεριλήφθηκε και το φιλμ «Προς τον Βορρά», του Ρουμάνου Μιχάι Μινκάν (φωτ.), που αποτελεί ελληνική συμπαραγωγή, γυρισμένη στο Κατάκολο Ηλείας. Το φιλμ μυθοπλασίας, που βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία μετανάστευσης, από το 1996, θα κάνει πρεμιέρα στο τμήμα «Ορίζοντες» της Μόστρα, ενώ από την πλευρά της Ελλάδας συμπαραγωγός είναι η εταιρεία StudioBauhaus, με παραγωγό τον Κωνσταντίνο Βασίλαρο.

Πρόσωπα της Τετάρτης-1

Εφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο Πολ Σορβίνο (φωτ.), ο Αμερικανός ηθοποιός που ενσάρκωσε έναν από τους πιο αγαπητούς χαρακτήρες (Πόλι Σίσερο) του αριστουργηματικού «Goodfellas» του Μάρτιν Σκορσέζε. Σε πενήντα χρόνια καριέρας, ο Σορβίνο έπαιξε πολλές δεκάδες ρόλους σε σπουδαίες ταινίες, όπως το «Νίξον» του Ολιβερ Στόουν, το «Romeo and Juliet» του Μπαζ Λούρμαν κ.ά.

​​​​​​Την πρώτη της ζωντανή συναυλία εδώ και είκοσι χρόνια πραγματοποίησε η Τζόνι Μίτσελ (φωτ.) το περασμένο Σαββατοκύριακο. Η 78χρονη Καναδοαμερικανίδα μουσικός ανέβηκε στη σκηνή του Φεστιβάλ Φολκ Μουσικής του Νιούπορτ και ερμήνευσε μαζί με την τραγουδίστρια της κάντρι Μπράντι Κάρλαϊλ και με άλλους μουσικούς αγαπημένες της επιτυχίες, όπως «Big Yellow Taxi», «Both Sides Now», «A Case of You» κ.ά. Υπενθυμίζεται ότι η Μίτσελ είχε απομακρυνθεί από τη δημοσιότητα τα τελευταία χρόνια λόγω προβλημάτων υγείας.

Πρόσωπα της Τετάρτης-2
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT