Home Cinema: «Sandman», «Fargo»

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τις νέες σειρές που έφτασαν στο Netflix, ξεχωρίζουμε το «Sandman», με αρκετό στυλ και εντυπωσιακά ειδικά εφέ. Κάπου στις αρχές του περασμένου αιώνα, ένας θνητός μάγος (Tσαρλς Ντανς) καταφέρνει να αιχμαλωτίσει τον Μορφέα (Τομ Στάριτζ), τον θεό των ονείρων, εξασφαλίζοντας πλούτο και μακροζωία για τον ίδιο, βυθίζοντας ωστόσο εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο σε μόνιμο ύπνο. Οταν, σχεδόν έναν αιώνα μετά, ο Μορφέας καταφέρνει να δραπετεύσει, ξεκινά καινούργιο αγώνα προκειμένου να πάρει πίσω τα πολύτιμα αντικείμενα που του έχουν στερήσει. Ο Τομ Στάριτζ, ντυμένος στα κατάμαυρα, μοιάζει με ροκ σταρ υπερήρωα, ο οποίος περιφέρεται μεταξύ γης, ονείρων και… κόλασης, σε μια σειρά η οποία γοητεύει και με τις εναλλακτικές εκδοχές μύθων, σαν εκείνον του Κάιν και του Αβελ.

Πλήθος αστεράτων πρωταγωνιστών θα περιλαμβάνει ο πέμπτος κύκλος του «Fargo», της δημοφιλούς σειράς ανθολογίας, που βασίζεται στον μύθο –και κυρίως στην ατμόσφαιρα– της ομώνυμης ταινίας των αδελφών Κοέν. Ετσι,  έπειτα από τους Τζούνο Τεμπλ, Τζον Χαμ και Τζένιφερ Τζέισον Λι, που είχαν ήδη ανακοινωθεί για τη νέα σεζόν, πρόσφατα έγινε γνωστό πως εκεί θα δούμε ακόμη τον Τζο Κίρι, ανερχόμενο πρωταγωνιστή του «Stranger Things», καθώς και τον Λαμόρν Μόρις, ο οποίος έγινε γνωστός μέσα από την κομεντί «New Girl».

Οπως είναι λογικό, σε καλοκαιρινή διάθεση βρίσκεται αυτή την εβδομάδα και το Cinobo, με την ελληνική διαδικτυακή πλατφόρμα να έχει ετοιμάσει για τους συνδρομητές της μια συλλογή εννιά ταινιών, γεμάτων από απέραντο γαλάζιο αλλά και… κύματα. Εκεί θα βρει κανείς τα ελληνικά «Suntan» (του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου) και «Chevalier» (της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη), καθώς και φιλμ όπως το «Θα μείνει μεταξύ μας» με τους Βενσάν Κασέλ και Φρανσουά Κλουζέ ή τα κλασικά «Η Πολίν στην πλαζ» και «Συλλέκτρια» του Ερίκ Ρομέρ. Δικό μας αγαπημένο, πάντως, παραμένει το «A Bigger Splash», με τον δεξιοτέχνη Λούκα Γκουαντανίνο να μας παρασέρνει σε ένα τρομερά ηλιόλουστο ερωτικό θρίλερ, με πρωταγωνιστές τους Τίλντα Σουίντον, Ματίας Σένερτς, Ρέιφ Φάινς και Ντακότα Τζόνσον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT