Home Cinema: «Θήραμα», «Ηλεκτρικό κύκνο», «Summer Place»

Home Cinema: «Θήραμα», «Ηλεκτρικό κύκνο», «Summer Place»

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πλατφόρμα του Disney+ κατέφτασε πρόσφατα το «Θήραμα», ταινία η οποία συνεχίζει το σύμπαν του θρυλικού «Κυνηγού», που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1980. Αυτή τη φορά βρισκόμαστε στις αρχές του 18ου αιώνα, κάπου στις απέραντες βόρειες πεδιάδες της Αμερικής. Εκεί μια νεαρή κοπέλα της φυλής των Κομάντσι ονειρεύεται να γίνει σπουδαία κυνηγός, ωστόσο ο περίγυρος δεν είναι ακριβώς… ενθαρρυντικός. Η ευκαιρία της, πάντως, δεν θα αργήσει να παρουσιαστεί, όταν ένας μυστηριώδης, τρομερά θανατηφόρος θηρευτής εμφανίζεται στα δάση της περιοχής, εξολοθρεύοντας ζώα και ανθρώπους. Ο σκηνοθέτης των τηλεοπτικών «The Boys» και «Black Mirror», Νταν Τράχτενμπεργκ, ενορχηστρώνει εδώ ένα πραγματικά συναρπαστικό κυνηγητό μέσα στα αμερικανικά δάση, με μερικές πολύ καλοστημένες σκηνές δράσης και μπόλικο σπλάτερ.

Η Μόρφιντ Κλαρκ απλά λιποθύμησε όταν έμαθε πως πήρε τον κεντρικό ρόλο της Γκαλάντριελ στην επερχόμενη σειρά «Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών: The Rings of Power», όπως αποκάλυψε η ίδια σε πρόσφατη συνέντευξή της. Συγκεκριμένα, η Βρετανίδα ηθοποιός βρισκόταν στο Φεστιβάλ του Τορόντο, σε συνέντευξη Τύπου, όταν έμαθε τα νέα και η συγκίνησή της ήταν τόσο μεγάλη που… κατέρρευσε στο πάνελ. «Ευτυχώς πρόλαβε και με έπιασε ένας υπέροχος σεκιούριτι», είπε η Κλαρκ, οι μετοχές της οποίας αναμένεται να εκτοξευθούν έπειτα από τη συμμετοχή της στην πολυαναμενόμενη σειρά.

Δύο εξαιρετικές προσθήκες στην ούτως ή άλλως ενδιαφέρουσα συλλογή της με ελληνικές ταινίες μικρού μήκους έκανε πρόσφατα η πλατφόρμα του Ertflix. Ο λόγος αρχικά για τον πολυβραβευμένο «Ηλεκτρικό κύκνο» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη, ο οποίος με τη δημιουργική φαντασία του μας στέλνει σε ένα κτίριο της λεωφόρου Λιμπερταδόρ 2050. Εκεί, έντονες δονήσεις προκαλούν ναυτία, η οποία αποσυντονίζει τους κατοίκους. Λιγότερο ευφάνταστο αλλά εξίσου επιτυχημένο είναι το «Summer Place» της Αλεξάνδρας Ματθαίου. Η Μαίρη Μηνά είναι εξαιρετική στον ρόλο μιας νεαρής κοπέλας, η οποία γίνεται η ματιά μας στον σχεδόν σουρεαλιστικό κόσμο των ολιγαρχών, οι οποίοι κατακλύζουν τα τελευταία χρόνια τη Λεμεσό της Κύπρου. Ολα αυτά μέχρι που μια απροσδόκητη συνάντηση θα δώσει νέο νόημα στη ζωή της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT