Μωσαϊκά από την Ουκρανία

Συνολικά 56 ζωηρόχρωμα και περίπλοκα μωσαϊκά της Ουκρανίας, που δημιουργήθηκαν μεταξύ των δεκαετιών του ’60 και του ’80 για να κοσμήσουν διάφορα σημεία των πόλεών της, αλλά είτε καταστράφηκαν από τον πόλεμο με τη Ρωσία είτε κινδυνεύουν από αυτόν, πρόκειται να παρουσιαστούν ψηφιακά στην έκθεση «Discover Ukraine: Bits Destroyed»

30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 56 ζωηρόχρωμα και περίπλοκα μωσαϊκά της Ουκρανίας, που δημιουργήθηκαν μεταξύ των δεκαετιών του ’60 και του ’80 για να κοσμήσουν διάφορα σημεία των πόλεών της, αλλά είτε καταστράφηκαν από τον πόλεμο με τη Ρωσία είτε κινδυνεύουν από αυτόν, πρόκειται να παρουσιαστούν ψηφιακά στην έκθεση «Discover Ukraine: Bits Destroyed», που πραγματοποιείται στο Λονδίνο από τις 26 έως τις 29 Αυγούστου.

Η έκθεση, που διοργανώνεται από το Βρετανικό Συμβούλιο και το Ουκρανικό Ινστιτούτο, αξιοποιεί την ψηφιακή τεχνολογία για να διασώσει στη μνήμη ένα σημαντικό τμήμα της δημόσιας τέχνης της Ουκρανίας, που άνθησε στη Σοβιετική περίοδο και ανέδειξε καλλιτέχνες όπως η Αλα Χόρσκα (1929-1970).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT