Ο κόσμος του σινεμά

Με αφορμή την 75η επέτειό του, το Περιφερειακό Μουσείο Σεντροβάλι και Πεντεμόντε αποτίει φόρο τιμής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο με μια έκθεση του γνωστού Ελβετού φωτογράφου Ρενέ Μπουρί

30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή την 75η επέτειό του, το Περιφερειακό Μουσείο Σεντροβάλι και Πεντεμόντε αποτίει φόρο τιμής στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο με μια έκθεση του γνωστού Ελβετού φωτογράφου Ρενέ Μπουρί – γνωστός για τις διάσημες φωτογραφίες του Πάμπλο Πικάσο, του Αλμπέρτο Τζακομέτι και άλλων. Μεγάλος λάτρης της Εβδομης Τέχνης, ο Μπουρί παρακολούθησε το Φεστιβάλ για χρόνια, ενώ η φωτογραφική του κάμερα τον συνόδευε πάντα. Η έκθεση παρουσιάζει περίπου 50 φωτογραφίες ξεκινώντας από τη δεκαετία του 1980, που ανακαλύπτουν άγνωστα στιγμιότυπα από τον κόσμο του κινηματογράφου και «καλτ» μέρη του Φεστιβάλ, όπως, για παράδειγμα, η Πιάτσα Γκράντε και τα βράδια στο περίφημο Grand Hotel.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT