Home Cinema: «Μαγνητικά πεδία», «Το Στέμμα», «The White Lotus»

Home Cinema: «Μαγνητικά πεδία», «Το Στέμμα», «The White Lotus»

Από την πλατφόρμα του Cinobo επιλέγουμε την πολυβραβευμένη ταινία «Μαγνητικά πεδία», σε σκηνοθεσία Γιώργου Γούση

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την πλατφόρμα του Cinobo επιλέγουμε την πολυβραβευμένη ταινία «Μαγνητικά πεδία», σε σκηνοθεσία Γιώργου Γούση. Η Eλενα Τοπαλίδου και ο Αντώνης Τσιοτσιόπουλος πρωταγωνιστούν στο φιλμ της χρονιάς, με μια χημεία που καθηλώνει. Η ιστορία ακολουθεί την τυχαία συνάντηση ενός άνδρα και μιας γυναίκας στην Κεφαλονιά, οι οποίοι γυρίζουν όλο το νησί μαζί προκειμένου να βρουν ένα μέρος για να θάψουν ένα μεταλλικό κουτί. Ενα κλασικό road movie με σαγηνευτική αισθητική, μουσική και όμορφα κάδρα με επίκεντρο τον άνθρωπο, την ψυχή του, την ιστορία του. Αυτή η αλληλεπίδραση και η εξέλιξή της έρχονται κατά κάποιον τρόπο σε αντίθεση με το υπόλοιπο ύφος της ταινίας. Το φιλμ αποτελεί την ελληνική πρόταση για τα Oσκαρ του 2023.

Home Cinema: «Μαγνητικά πεδία», «Το Στέμμα», «The White Lotus»-1

Λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄, ο πρώτος κύκλος της επιτυχημένης σειράς του Netflix «Το Στέμμα» εντάχθηκε και πάλι στη λίστα με τις δέκα σειρές που παρακολουθούν αυτές τις ημέρες οι συνδρομητές. Στην Αμερική η σειρά έφτασε στην έβδομη θέση, ενώ στην Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση των προτιμήσεων. Η σεζόν με πρωταγωνίστρια την Κλερ Φόι έκανε πρεμιέρα το 2016 εστιάζοντας στην άνοδο του βρετανικού θρόνου. Μερικές ώρες μετά την είδηση του θανάτου της Ελισάβετ, η παραγωγή της έκτης σεζόν σταμάτησε ως ένδειξη σεβασμού.

38 Emmy στο HBO

Το HBO επανήλθε στην κορυφή των δικτύων με τις περισσότερες βραβεύσεις κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των Emmy που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Microsoft Theater. Τα HBO και HBO Max συγκέντρωσαν συνολικά 38 Emmy, διπλασιάζοντας τις 19 νίκες που είχαν την προηγούμενη χρονιά. Σε αυτόν τον θρίαμβο βοήθησαν φυσικά τα δέκα αγαλματίδια που απέσπασε η μίνι σειρά «The White Lotus» και μάλιστα σε σημαντικές κατηγορίες. Η σειρά «Euphoria» κέρδισε τέσσερα Emmy για τη δεύτερη σεζόν, ενώ το «Hacks», του HBO Max, τρία. Κάπως έτσι φαίνεται πως έχουμε μια κάποιου είδους επιστροφή στο κλασικό μοτίβο θέασης του ενός επεισοδίου ανά εβδομάδα, όπως συμβαίνει με τα «The White Lotus» και «Euphoria». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT