Ηome cinema: «The bear», «The Redeem Team»

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την πλατφόρμα του Disney+ επιλέγουμε αυτή την εβδομάδα μια παραγωγή του FX που παντρεύει την υψηλή γαστρονομία με τον πυρετό της κουζίνας ενός τοπικού ταχυφαγείου. Ο Κάρμι, ένας νεαρός ιδιοφυής σεφ, μετά τον τραγικό θάνατο του αδελφού του, επιστρέφει από τη Νέα Υόρκη στο Σικάγο, προκειμένου να αναλάβει το παραδοσιακό σαντουιτσάδικο της οικογένειας. Η μετάβαση βέβαια από την υψηλή γαστρονομία στο «γρήγορο φαγητό» δεν είναι ακριβώς απλή, ενώ ταυτόχρονα έχει να αντιμετωπίσει και τα φαντάσματα ενός δύσκολου οικογενειακού παρελθόντος. Οπως έχει γίνει επανειλημμένως και με τις ιατρικές σειρές, στο «The bear» η κουζίνα αποτελεί εδώ το περιβάλλον-αφορμή, όπου διαφορετικοί χαρακτήρες έρχονται σε σύγκρουση, φιλιώνουν και δημιουργούν νέες σχέσεις, σε μια σειρά μισάωρων επεισοδίων.

Την αποκάλυψη, έστω και εμμέσως, πως πρόκειται να αναβιώσει η θρυλική κινηματογραφική «Barbarella» έκανε πρόσφατα η Σίντνεϊ Σουίνι. Η νεαρή ηθοποιός που έγινε δημοφιλής μέσα από τα τηλεοπτικά «White Lotus» και «Euphoria» θα πρωταγωνιστήσει όπως φαίνεται στο ριμέικ, αναλαμβάνοντας τον ρόλο της ακαταμάχητης πολεμίστριας Μπαρμπαρέλα, την οποία είχε υποδυθεί η Τζέιν Φόντα στο καλτ φιλμ επιστημονικής φαντασίας του Ροζέ Βαντίμ. Αυτό που μένει τώρα είναι να μάθουμε τους υπόλοιπους συντελεστές του πρότζεκτ, μιας και δεν αποκλείεται καθόλου αυτό να κατευθυνθεί προς τη μικρή οθόνη. 

Κυκλοφορεί εδώ και μερικές ημέρες –και βρίσκεται ψηλά στη λίστα δημοφιλίας– στην πλατφόρμα του Netflix το «The Redeem Team», το αθλητικό ντοκιμαντέρ για την ομάδα μπάσκετ των ΗΠΑ που κατέβηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο. Εχοντας ως αποστολή να ξεπλύνει την ντροπή του πρόωρου αποκλεισμού στην Αθήνα, για πρώτη φορά στην ιστορία της, η αμερικανική ομάδα στρατολογεί ένα πλήθος αστέρων, προεξάρχοντος του πρόωρα χαμένου Κόμπι Μπράιαντ, υπό την καθοδήγηση του σπουδαίου κόουτς Μάικ Σιζέφσκι. Η μισή του διάρκεια αφιερώνεται στην αφήγηση της αποτυχίας, συμπεριλαμβανομένης της ήττας από την Εθνική μας στην Ιαπωνία, το 2006, προκειμένου να φτάσει στην εξιλέωση, με αποκορύφωμα τον τελικό με την Ισπανία, έναν από τους καλύτερους αγώνες μπάσκετ που έχουν παιχτεί ποτέ. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT