Home Cinema: Εφιάλτης στην κουζίνα… του φαστ φουντ

Home Cinema: Εφιάλτης στην κουζίνα… του φαστ φουντ

Στον κόσμο της μαγειρικής αλλά και της ψυχικής υγείας μάς στέλνει η καινούργια σειρά του Hulu, η οποία προσγειώθηκε πρόσφατα στην πλατφόρμα του Disney+

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

The Bear
ΔΡΑΜΑ (2022)
Δημιουργός: Κρίστοφερ Στόρερ
Ερμηνείες: Τζέρεμι Αλεν Γουάιτ, Αγιο Εντεμπίρι

Στον κόσμο της μαγειρικής αλλά και της ψυχικής υγείας μάς στέλνει η καινούργια σειρά του Hulu, η οποία προσγειώθηκε πρόσφατα στην πλατφόρμα του Disney+. Πρωταγωνιστής εδώ είναι ο Κάρμεν, ένας νεαρός ιδιοφυής σεφ, ο οποίος μετά τον τραγικό θάνατο του αδελφού του, επιστρέφει από τη Νέα Υόρκη στο Σικάγο, προκειμένου να αναλάβει το παραδοσιακό σαντουιτσάδικο της οικογένειας. Η μετάβαση βέβαια από την υψηλή γαστρονομία στο «γρήγορο φαγητό» δεν είναι ακριβώς απλή, ενώ ταυτόχρονα έχει να αντιμετωπίσει και τα φαντάσματα ενός δύσκολου οικογενειακού παρελθόντος. Βοηθός αλλά και εμπόδιο στην πορεία του, η συγκέντρωση ξεχωριστών… χαρακτήρων που συνθέτουν την ομάδα του σαντουιτσάδικου.

Η πάντα γοητευτική γαστριμαργία χρησιμοποιείται εδώ ως βιτρίνα μιας ταχύτατης, γλυκόπικρης σειράς οκτώ (προς το παρόν) μισάωρων επεισοδίων. Ο καθημερινός πυρετός της κουζίνας, είτε πρόκειται για εστιατόριο Μισελέν είτε για ταχυφαγείο, γίνεται το σκηνικό μεγάλων συγκρούσεων, τρυφερών ανθρώπινων σχέσεων, καθώς και εμπνευσμένης δημιουργίας. Η οικογενειακή ιστορία και όσα συνακόλουθα αντιμετωπίζει ο Κάρμεν απλώς αυξάνουν τη δραματική ένταση σε μια σειρά, η οποία διαθέτει επίσης εξαιρετικό σάουντρακ και βλέπεται απνευστί.

Home Cinema: Εφιάλτης στην κουζίνα… του φαστ φουντ-1
Ο Τζέισον Σουντέικις πρωταγωνιστεί στην ταινία «Ζωή σε φιλμ» που είναι διαθέσιμη στο Ertflix

Ζωή σε φιλμ ★★★
ΔΡΑΜΑ (2017)
Σκηνοθεσία: Μαρκ Ράσο
Ερμηνείες: Τζέισον Σουντέικις, Εντ Χάρις, Ελίζαμπεθ Ολσεν

Από την πλατφόρμα του Ertflix επιλέγουμε μια κλασική ταινία δρόμου με λαμπερούς πρωταγωνιστές. Ο Ματ (Τζέισον Σουντέικις) είναι διαζευγμένος και στο όριο να χάσει τη δουλειά του, όταν θα τον επισκεφθεί ξαφνικά η Ζούι (Ελίζαμπεθ Ολσεν) με ένα μήνυμα από τον επί χρόνια αποξενωμένο πατέρα του, Μπεν (Εντ Χάρις). Βαριά άρρωστος με καρκίνο, ο Μπεν τον παρακαλεί να τον συνοδεύσει σε ένα οδικό ταξίδι μέχρι το Κάνσας προκειμένου να εμφανίσει μερικά παλιά φιλμ Kodachrome, πριν κλείσει το τελευταίο ειδικό εργαστήρι στον κόσμο.

Μπορεί ο πυρήνας της ιστορίας να αφορά την απόπειρα αποκατάστασης του οικογενειακού δεσμού, ωστόσο γύρω του διαμορφώνονται και άλλες θεματικές με πρώτη και κύρια την τέχνη. Ο Ματ δουλεύει σε δισκογραφική και απελπίζεται με τη σύγχρονη αντιμετώπιση της μουσικής ως κοινό καταναλωτικό προϊόν. Ο Μπεν, από την άλλη, καταξιωμένος φωτογράφος, θεωρεί δεδομένο πως τέχνη και οικογενειακή ευτυχία δεν πάνε μαζί. Τους δυο τους θα αναλάβει να επανασυνδέσει η όμορφη Ζούι, η οποία έχει επίσης το δικό της περίπλοκο παρελθόν. Αισθητικά το road movie εξελίσσεται μάλλον συμβατικά, δίχως εκπλήξεις και με μπόλικη μουσική, η οποία είναι φυσικά ευπρόσδεκτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT