Home Cinema: Ενας πειστικός βετεράνος «Τζέισον Μπορν»

Home Cinema: Ενας πειστικός βετεράνος «Τζέισον Μπορν»

Δύο σχεδόν συνομήλικοι βετεράνοι του Χόλιγουντ συναντιούνται σε αυτήν την καλοφτιαγμένη μίνι σειρά του δικτύου FX, η οποία είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του Disney+

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

The Old Man
ΘΡΙΛΕΡ (2022)
Δημιουργός: Ρόμπερτ Λεβίν, Τζόναθαν Στάινμπεργκ
Ερμηνείες: Τζεφ Μπρίτζες, Τζον Λίθγκοου

Δύο σχεδόν συνομήλικοι βετεράνοι του Χόλιγουντ συναντιούνται σε αυτήν την καλοφτιαγμένη μίνι σειρά του δικτύου FX, η οποία είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του Disney+. Ο Τζεφ Μπρίτζες υποδύεται τον Νταν Τσέις, έναν πρώην πράκτορα της CIA, ο οποίος έχει περάσει τις τελευταίες τρεις δεκαετίες εν κρυπτώ λόγω της παλιότερης δράσης του στο Αφγανιστάν. Τα φαντάσματα του παρελθόντος, ωστόσο, θα έρθουν να τον στοιχειώσουν ξανά και ο ίδιος θα βρεθεί κυνηγημένος από τον παλιό συμπολεμιστή του και νυν αρχηγό του FBI (Τζον Λίθγκοου), έναν από τους ελάχιστους που γνωρίζουν την ιστορία του. Μοναδικός του σύμμαχος η πείρα, οι κάπως σκουριασμένες, όμως ακόμη θανάσιμες, μαχητικές του ικανότητες, καθώς και τα δύο πιστά σκυλιά του. Σε εξαιρετική φόρμα για τα 73 του χρόνια, ο Τζεφ Μπρίτζες υποδύεται πειστικά έναν ηλικιωμένο «Τζέισον Μπορν», κυνηγημένο αλλά εξαιρετικά επικίνδυνο εάν τον υποτιμήσεις. Στα ατού της σειράς, η οποία αποτελείται από 7 μονόωρα επεισόδια, είναι ο ρεαλισμός των σκηνών δράσης, οι οποίες μοιάζουν πραγματικά επίπονες και εξαντλητικές, μακριά από τις στυλιζαρισμένες εκδοχές τους που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε αλλού. Επιπλέον η αφήγηση εμπλουτίζεται με διαλεγμένα φλας μπακ, τα οποία μας αποκαλύπτουν το παρελθόν των ηρώων και την προσωπική σχέση μεταξύ τους, που κάνει την πλοκή ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

Home Cinema: Ενας πειστικός βετεράνος «Τζέισον Μπορν»-1
Σκηνή από το θρίλερ «Μαύρα γυαλιά» του Ντάριο Αρτζέντο, που είναι διαθέσιμο στο Cinobo.

Μαύρα γυαλιά ★★★
ΘΡΙΛΕΡ (2021)
Σκηνοθεσία: Ντάριο Αρτζέντο
Ερμηνείες: Ιλένια Παστορέλι, Αζια Αρτζέντο, Αντρέα Γκερπέλι

Από την πλατφόρμα του Cinobo επιλέγουμε την ταινία-επιστροφή του Ευρωπαίου «Πάπα» των καλτ θρίλερ, Ντάριο Αρτζέντο. Ο τελευταίος παρουσιάζει ένα διασκεδαστικό φιλμ που, ταιριαστά με την εποχή, έχει μια γυναίκα ηρωίδα στο κέντρο του. Η Ιλένια Παστορέλι υποδύεται την Ντιάνα, μια συνοδό πολυτελείας, η οποία θα μείνει τυφλή έπειτα από μια δολοφονική επίθεση εναντίον της. Δεν το βάζει ωστόσο κάτω· με τη βοήθεια ενός ορφανού παιδιού από την Κίνα και ενός πανέξυπνου σκύλου-οδηγού, θα βαλθεί να εντοπίσει και να εκδικηθεί τον εχθρό της. Ο Αρτζέντο σκηνοθετεί ταχύτατα μια σπλάτερ περιπέτεια που εκτυλίσσεται υπό τους ήχους καλτ αγωνιώδους μουσικής, δίχως να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το βάθος ή την αληθοφάνεια της ιστορίας του. Η ατμόσφαιρά του έχει ως συνήθως κάτι το αλλόκοτο, απροσδιόριστα σκοτεινό αλλά και αμήχανο, ενώ κάποιες στιγμές (όπως π.χ. αυτή με τα φίδια) είναι βγαλμένες κατευθείαν από το εγχειρίδιο των b-movies. Η Παστορέλι, πάντως, τα καταφέρνει εξαιρετικά στον ρόλο αυτής της εναλλακτικής action hero και είναι από τους βασικούς λόγους για την επιτυχία της ταινίας. Στην πλατφόρμα από τις 25/10.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT