Η Αντζελίνα Τζολί στον ρόλο της Μαρίας Κάλλας

Η Αντζελίνα Τζολί στον ρόλο της Μαρίας Κάλλας

Σε λίγους μήνες μπαίνουμε στο άτυπο «Ετος Μαρίας Κάλλας», καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση της οπερατικής ντίβας που μεσουράνησε στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα και που η φήμη της και η φωνή της θεωρούνται ακόμη αξεπέραστες

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε λίγους μήνες μπαίνουμε στο άτυπο «Ετος Μαρίας Κάλλας», καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση της οπερατικής ντίβας που μεσουράνησε στα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα και που η φήμη της και η φωνή της θεωρούνται ακόμη αξεπέραστες. Και ενώ ετοιμάζονται μουσικά αφιερώματα, εκθέσεις και νέες λυρικές παραγωγές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έρχεται μια είδηση από την άλλη όχθη του Ατλαντικού για να συμπληρώσει –χωρίς να το θέλει ίσως– το αφιερωματικό έτος.

Η οσκαρική Αντζελίνα Τζολί θα υποδυθεί την Κάλλας στη νέα ταινία του Χιλιανού Πάμπλο Λαράιν με τίτλο «Maria», όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες. Η ταινία θα αφηγείται την πολυτάραχη ζωή της διάσημης σοπράνο, την άνοδό της στις μεγάλες όπερες του κόσμου και τα σκάνδαλα που ακολουθούσαν την προσωπική ζωή της, ενώ το σενάριο θα γράψει ο Στίβεν Νάιτ, ο ταλαντούχος δημιουργός των «Peaky Blinders». «Αντιμετωπίζω πολύ σοβαρά την ευθύνη για να παρουσιάσω τη ζωή και την κληρονομιά της Κάλλας», σημείωσε η Τζολί. Για τον 46χρονο σκηνοθέτη η «Maria» έρχεται μετά το αριστουργηματικό «Spencer», που αφηγείτο την ιστορία της πριγκίπισσας Νταϊάνα, και έξι χρόνια μετά την «Jackie», την αντίζηλο της Μαρίας Κάλλας. Θα έχει ενδιαφέρον να συγκρίνουμε αργότερα πώς θα έχει αποτυπώσει ο Λαράιν αυτές τις δύο μεγάλες προσωπικότητες. Οπως δήλωσε ο ίδιος, «η ευκαιρία που έχω να συνδυάσω τις δύο τέχνες με τις οποίες έχω πάθος, το σινεμά και την όπερα, ήταν ένα όνειρο που περίμενα να πραγματοποιηθεί».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT