Home Cinema: Μυστικά πίσω από τις πόρτες ενός πολυτελούς ξενοδοχείου

Home Cinema: Μυστικά πίσω από τις πόρτες ενός πολυτελούς ξενοδοχείου

Μία από τις καλύτερες και πολυβραβευμένες σειρές του HBO την τελευταία διετία αποκτά και δεύτερο κύκλο, με τα δύο πρώτα επεισόδια να είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα της Vodafone TV

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

The White Lotus
(2ος κύκλος)
ΚΟΜΕΝΤΙ (2022)
Δημιουργός: Μάικ Γουάιτ
Ερμηνείες: Τζένιφερ Κούλιτζ, Ελεονόρα Ρομαντίνι

Μία από τις καλύτερες και πολυβραβευμένες σειρές του HBO την τελευταία διετία αποκτά και δεύτερο κύκλο, με τα δύο πρώτα επεισόδια να είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα της Vodafone TV. Οι περισσότεροι πρωταγωνιστές –αλλά όχι όλοι– αλλάζουν εδώ, καθώς μεταφερόμαστε ξανά στο πολυτελές θέρετρο White Lotus, αυτή τη φορά στο παράρτημα Σικελίας. Εκεί σε μια μαγευτική τοποθεσία απέναντι από την εκρηκτική Αίτνα, μια σειρά διαφορετικών χαρακτήρων καταφθάνει. Δύο ζευγάρια Αμερικανών, που έχουν διαφορετικές οπτικές πάνω στον γάμο, ένας ηλικιωμένος με τον γιο και τον εγγονό του, οι οποίοι αναζητούν τις σικελικές ρίζες τους, και φυσικά η ανεπανάληπτη Τζένιφερ Κούλιτζ, γνωστή μας και από τον πρώτο κύκλο, η οποία ξεκινά άλλη μία εβδομάδα αθώου ρομαντισμού και παράνοιας με τον τελευταίο της σύζυγο. Ξανά το μείγμα επισκεπτών και ντόπιων με φόντο το ακριβό ξενοδοχείο δημιουργεί όλων των ειδών τις ενδιαφέρουσες δυναμικές. Η έμφαση, ωστόσο, της παρατήρησης αυτή τη φορά βρίσκεται λιγότερο στο ταξικό κομμάτι –αν και υπάρχει και αυτό– και περισσότερο σε εκείνο των σεξουαλικών αναζητήσεων. Γενικώς η μεσογειακή ατμόσφαιρα εξάπτει τα πάθη, ενώ σε άλλες περιπτώσεις φέρνει αντιμέτωπους τους χαρακτήρες με ταμπού και αδυναμίες τους. Ολα αυτά, βέβαια, με άψογη κινηματογράφηση, δηλητηριώδες χιούμορ και εξαιρετικές μουσικές επιλογές από την Ιταλία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Home Cinema: Μυστικά πίσω από τις πόρτες ενός πολυτελούς ξενοδοχείου-1
Στιγμιότυπο από την ταινία «Εκκόλαψη», που είναι διαθέσιμη στο Cinobo

Εκκόλαψη ★★★ ½
ΘΡΙΛΕΡ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ (2021)
Σκηνοθεσία: Χάνα Μπέρχολμ
Ερμηνείες: Σπρι Σολάλινα, Σοφία Χέικιλε, Γιάνι Βολάνεν

Από την πλατφόρμα του Cinobo επιλέγουμε το παραπάνω από ελπιδοφόρο ντεμπούτο της Χάνα Μπέρχολμ. Η πρωτάρα στις μεγάλου μήκους Φινλανδή σκηνοθέτις υπογράφει εδώ ένα θρίλερ ενηλικίωσης, με πρωταγωνίστρια την έφηβη Τίνια, η οποία προσπαθεί απεγνωσμένα να ευχαριστήσει την απαιτητική μητέρα της. Μια μέρα στην κατοχή της θα έρθει ένα παράξενο αυγό, το οποίο ύστερα από την εκκόλαψη αποκαλύπτει ένα ακόμη πιο περίεργο υβριδικό ον. Παλεύοντας να κρατήσει την ύπαρξή του μυστική και ταυτόχρονα να ανταποκριθεί στην καθημερινότητά της, η Τίνια θα παρασυρθεί σταδιακά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι. Η εξαρχής αλλόκοτη ατμόσφαιρα θυμίζει κάτι από Γιώργο Λάνθιμο, καθώς και άλλα παρόμοιας υφής θρίλερ (π.χ. «Ασε το κακό να μπει»), δίχως πάντως να τα αντιγράφει. Η αλληγορία που φέρνει μαζί του αυτό το σκοτεινό παραμύθι αφορά κυρίως την έλλειψη αγάπης και τα τέρατα που αυτή μπορεί τελικά να γεννήσει. Ταυτόχρονα, αποτελεί μια ιδιότυπη διπλή σπουδή πάνω στη μητρότητα με τις χαρές, τις οδύνες, αλλά και την ευθύνη που αυτή συνεπάγεται, ενώ το μαύρο χιούμορ κάνει και αυτό τη δουλειά του όπου χρειάζεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT