Η Ντούα Λίπα λέει… απεταξάμην στο Κατάρ

Η Ντούα Λίπα λέει… απεταξάμην στο Κατάρ

Καθώς το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου του Κατάρ πλησιάζει, ο δυτικός κόσμος προβληματίζεται με όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν –και επικράτησαν το προηγούμενο διάστημα– στη διοργανώτρια χώρα.

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθώς το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου του Κατάρ πλησιάζει, ο δυτικός κόσμος προβληματίζεται με όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν –και επικράτησαν το προηγούμενο διάστημα– στη διοργανώτρια χώρα. Οσοι τουλάχιστον έχουν την… πολυτέλεια να κάνουν κάτι τέτοιο, αφού είναι δεδομένο πως πολλοί θα είναι αυτοί, όχι μόνο αθλητές, που θα παραβρεθούν σε αυτή την αμφιλεγόμενη ποδοσφαιρική γιορτή. Σίγουρα πάντως ανάμεσά τους δεν θα είναι η Ντούα Λίπα, με τη Βρετανίδα ποπ σταρ να ξεκαθαρίζει πως δεν θα ταξιδέψει στο Κατάρ, παρότι το όνομά της κυκλοφόρησε έντονα για την τελετή έναρξης της διοργάνωσης.

Η ίδια μάλιστα επισήμανε πως θα έπαιζε στο μέλλον εκεί μόνον εφόσον η χώρα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Θυμίζουμε πως, σύμφωνα με δυτικά ρεπορτάζ, είναι χιλιάδες οι εργάτες που έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των έργων για το Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ ανησυχίες εκφράζονται και σχετικά με την αντιμετώπιση των μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας εκεί. Από την πλευρά των καλλιτεχνών, εκτός της Λίπα, πρόσφατα και ο Ροντ Στιούαρτ γνωστοποίησε πως αρνήθηκε προσφορά 1 εκατ. δολαρίων για να παίξει στο Κατάρ, νωρίτερα φέτος. Στην τελετή έναρξης στις 20 Νοεμβρίου στο στάδιο Αλ Μπαΐτ πάντως θα βρεθεί ο σταρ των BTS, Γιουνγκ Κουκ, ενώ κατά τη διάρκεια του τουρνουά συναυλίες θα δώσουν επίσης o Αμερικανός ράπερ Diplo, ο DJ Κάλβιν Χάρις και ο τραγουδιστής Σον Πολ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT