Home Cinema: Το καλό και το κακό με στολές νοσηλευτών

Home Cinema: Το καλό και το κακό με στολές νοσηλευτών

Ο Δανός σεναριογράφος των επιτυχημένων «Ασπρο πάτο» και «Το κυνήγι», Τομπίας Λίντχολμ, περνάει πίσω από την κάμερα για να αφηγηθεί μια ανατριχιαστική ιστορία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, για λογαριασμό του Netflix

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η καλή νοσοκόμα ★★★
ΔΡΑΜΑ (2022)
Σκηνοθεσία: Τομπίας Λίντχολμ
Ερμηνείες: Τζέσικα Τσαστέιν, Εντι Ρεντμέιν

Ο Δανός σεναριογράφος των επιτυχημένων «Ασπρο πάτο» και «Το κυνήγι», Τομπίας Λίντχολμ, περνάει πίσω από την κάμερα για να αφηγηθεί μια ανατριχιαστική ιστορία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, για λογαριασμό του Netflix. Η Εϊμι (Τζέσικα Τσαστέιν) είναι μια συμπονετική νοσοκόμα, η οποία ωστόσο πάσχει από μια μορφή καρδιοπάθειας με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται στην απαιτητική καθημερινότητα της δουλειάς, αλλά και της φροντίδας των δύο μικρών κοριτσιών της. Ανέλπιστη βοήθεια θα έρθει από τον Τσάρλι (Εντι Ρεντμέιν), έναν καινούργιο νοσοκόμο με τον οποίο η Εϊμι σύντομα πιάνει φιλίες. Οπως θα φανεί όμως, εκείνος κρύβει σκοτεινά μυστικά που θα αρχίσουν να έρχονται σταδιακά στην επιφάνεια.

Ο Λίντχολμ ευτυχεί να έχει στη διάθεσή του δύο από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της γενιάς των σαραντάρηδων και δεν το αφήνει να πάει χαμένο. Η Τζέσικα Τσαστέιν και ο Εντι Ρεντμέιν συνθέτουν ένα εξαιρετικό δίδυμο, το οποίο πορεύεται μαζί, ώσπου να χρειαστεί να τεθεί αντιμέτωπο στο δεύτερο μέρος της ταινίας. Εκεί ενεργό ρόλο διαδραματίζουν και δύο ντετέκτιβ της αστυνομίας, καθώς η υπόθεση πιθανής δολοφονίας ασθενών αρχίζει να χτίζεται και ο κλοιός γύρω από τον Τσάρλι στενεύει. Εκτός από την κλάση των πρωταγωνιστών, ο Λίντχολμ ποντάρει επιπλέον στην (απειλητική) ατμόσφαιρα, δίχως πάντως να ρισκάρει περισσότερο, σε ένα φιλμ από αυτά που μας έχει συνηθίσει η διαδικτυακή πλατφόρμα.

Home Cinema: Το καλό και το κακό με στολές νοσηλευτών-1
Ο Αντριου Γκάρφιλντ σε σκηνή από την ταινία «Το μυστικό της ασημένιας λίμνης» που είναι διαθέσιμη στο Ertflix.

Το μυστικό της ασημένιας λίμνης ★★★
ΔΡΑΜΑ (2018)
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Ρόμπερτ Μίτσελ
Ερμηνείες: Αντριου Γκάρφιλντ, Ράιλι Κίου

Από την πλατφόρμα του Ertflix επιλέγουμε ένα σουρεαλιστικό φιλμ του Ντέιβιντ Ρόμπερτ Μίτσελ («It Follows»), το οποίο ξεκινάει από τους κώδικες του νουάρ για να αγγίξει το σύμπαν του Ντέιβιντ Λιντς. Κάπου στο Λος Αντζελες, ο Σαμ (Αντριου Γκάρφιλντ), ένας νέος άνδρας χωρίς δουλειά ή ιδιαίτερες φιλοδοξίες, περνάει άσκοπα τον χρόνο του, ώσπου γνωρίζει την όμορφη Σάρα (Ράιλι Κίου). Αυτή ωστόσο σύντομα εξαφανίζεται μυστηριωδώς κι εκείνος ξεκινάει μια γεμάτη αλλόκοτες συναντήσεις έρευνα για να την εντοπίσει.

Ο σουρεαλισμός είναι η λέξη-κλειδί για να χαρακτηρίσει κανείς το φιλμ του Μίτσελ, ο οποίος αφήνει κατά μέρος την ιδιαίτερη χρήση της κάμερας του «It Follows», για να μας συστήσει άλλα παράξενα, τα οποία συνδέονται σχεδόν αποκλειστικά με την ποπ κουλτούρα των ’90s: δίσκοι βινυλίου που περιέχουν μυστικά μηνύματα, χάρτες που κρύβονται σε συσκευασίες κορν φλέικς, υπαινιγμοί σε βιντεοπαιχνίδια και ένας υπέργηρος τύπος πίσω από το πιάνο, ο οποίος ισχυρίζεται πως έχει συνθέσει το «Smells Like Teen Spirit» των Νιρβάνα, μαζί περίπου με όλα τα δημοφιλή τραγούδια των τελευταίων 50 ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT