Home Cinema: Η κωμική φλέβα (χρυσού) του Σιλβέστερ Σταλόνε

Home Cinema: Η κωμική φλέβα (χρυσού) του Σιλβέστερ Σταλόνε

Στα 76 του χρόνια πια, ο Σιλβέστερ Σταλόνε συνδυάζει τη δράση με μια γνήσια κωμική φλέβα, την οποία σπάνια έχουμε δει στις ταινίες του, σε μια σειρά του Paramount+ που βλέπουμε στην πλατφόρμα της Cosmote TV

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tulsa King
ΔΡΑΜΑ (2022)
Δημιουργός: Τέιλορ Σέρινταν
Ερμηνείες: Σιλβέστερ Σταλόνε, Αντρεα Σάβατζ

Στα 76 του χρόνια πια, ο Σιλβέστερ Σταλόνε συνδυάζει τη δράση με μια γνήσια κωμική φλέβα, την οποία σπάνια έχουμε δει στις ταινίες του, σε μια σειρά του Paramount+ που βλέπουμε στην πλατφόρμα της Cosmote TV. Εχοντας περάσει 25 ολόκληρα χρόνια στη φυλακή, ο «κάπο» της ιταλικής μαφίας, Ντουάιτ Μανφρέντι, βγαίνει ξανά στον έξω κόσμο, όπου του επιφυλάσσεται μια δυσάρεστη έκπληξη. Θέλοντας να τον ξεφορτωθούν, τα νέα «αφεντικά» τον εξορίζουν στην επαρχιακή Τάλσα της Οκλαχόμα· ωστόσο, εκείνος αναλαμβάνει γρήγορα δράση ξεκινώντας να στήνει μια καινούργια παράνομη αυτοκρατορία στο πιο απίθανο μέρος και με τους πιο απίθανους συνεργάτες. Ο Τέιλορ Σέρινταν των «Yellowstone» και «Sicario» γράφει ένα σενάριο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του θρυλικού πρωταγωνιστή του. Κακοποιός παλαιάς κοπής, ο Μανφρέντι επιβάλλεται και μόνο με την παρουσία του στη νέα γειτονιά, καθιστώντας εξαρχής ξεκάθαρες τις προθέσεις του. Το κλειδί φυσικά εδώ είναι το χιούμορ, με τις αιχμηρές ατάκες και τα λογοπαίγνια να διαδέχονται το ένα το άλλο και τον Σταλόνε να μοιάζει απλώς να το απολαμβάνει. Γύρω του υπάρχουν και μερικοί ακόμη ενδιαφέροντες χαρακτήρες, όμως η αλήθεια είναι πως ολόκληρη η σειρά είναι δομημένη πάνω του και δικαίως, αφού παρότι τα χρόνια έχουν περάσει, αποδεικνύει πως είναι ικανός για μία από τις καλύτερες δουλειές της καριέρας του.

Home Cinema: Η κωμική φλέβα (χρυσού) του Σιλβέστερ Σταλόνε-1
Ο Τζον Σ. Ράιλι ως Ολιβερ Χάρντι στο βιογραφικό φιλμ «Χοντρός και Λιγνός», που είναι διαθέσιμο στο Cinobo.

Χοντρός και Λιγνός ★★★
ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ (2018)
Σκηνοθεσία: Τζον Σ. Μπέιρντ
Ερμηνείες: Στιβ Κούγκαν, Τζον Σ. Ράιλι, Νίνα Αριάντα

Από την πλατφόρμα του Cinobo επιλέγουμε την κινηματογραφική βιογραφία του πιο εμβληματικού κωμικού διδύμου. Ο Τζον Σ. Ράιλι και ο Στιβ Κούγκαν μεταμορφώνονται σε Χοντρό και του Λιγνό αντίστοιχα και μας ταξιδεύουν νοσταλγικά πίσω στην «αθώα» εποχή του σινεμά. Σινεμά βέβαια τρόπος του λέγειν, μιας και το φιλμ επικεντρώνει τη δράση του στην ύστερη περίοδο των δύο κωμικών και συγκεκριμένα σε μια θεατρική περιοδεία τους στις πόλεις της Βρετανίας. Εκεί θα προσπαθήσουν να κερδίσουν ξανά τις καρδιές του κοινού, αλλά και να αποκαταστήσουν τη μεταξύ τους κλονισμένη σχέση και ισορροπία. Η γλυκιά νοσταλγία κυριαρχεί στο φιλμ, το οποίο εκμεταλλεύεται επίσης την ευκαιρία προκειμένου να εξερευνήσει τους δρόμους του δημιουργικού τέλους. Βιομηχανία πολλές φορές αδυσώπητη ακόμη και σε εκείνες τις εποχές, ο κινηματογράφος δεν διστάζει να ξεφορτωθεί τους άλλοτε λαμπερούς ήρωες για άλλους πιο φρέσκους και νεότερους. Η τέχνη βέβαια και η χημεία μεταξύ του κωμικού διδύμου, που βρίσκει σχεδόν τέλεια μίμηση στους πρωταγωνιστές, δεν είναι κάτι που υποκαθίσταται εύκολα. Οσο πλησιάζουμε προς το τέλος, η συγκίνηση, ειδικά των σινεφίλ, μεγαλώνει, σκεπάζοντας με ένα πέπλο κινηματογραφικής μαγείας τις όποιες αδυναμίες της ταινίας.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT