Πρίγκιπας Χάρι: Η ελληνική «Ρεζέρβα» σε βιβλιοπωλεία και σύντομα σε audio book

Πρίγκιπας Χάρι: Η ελληνική «Ρεζέρβα» σε βιβλιοπωλεία και σύντομα σε audio book

Επειτα από αναβολές και έναν μεταφραστικό αγώνα δρόμου, το βιβλίο κυκλοφόρησε χθες από τις εκδόσεις Πεδίο

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάτι λιγότερο από ένα μήνα είχαν στη διάθεσή τους οι τρεις Ελληνες μεταφραστές της «Ρεζέρβας» για να παραδώσουν τις 477 σελίδες της ελληνικής έκδοσης των απομνημονευμάτων του πρίγκιπα Χάρι στις εκδόσεις Πεδίο.

Το καλοκαίρι, ο εκδοτικός οίκος ενημερώθηκε για την πιθανή αναβολή της έκδοσης και ακολούθησε μια παύση εργασιών. Ηταν η περίοδος του πλατινένιου ιωβηλαίου της βασίλισσας Ελισάβετ και των ενδείξεων για την επιδείνωση της υγείας της.

Το φθινόπωρο τα δεδομένα άλλαξαν πάλι και το βιβλίο του Χάρι πήρε ημερομηνία έκδοσης για τις 10 Ιανουαρίου. Οι Γιώργος και Χρήστος Μπαρουξής και ο Βαγγέλης Γιαννίσης έκαναν έναν μεταφραστικό αγώνα δρόμου για να είναι έτοιμο το βιβλίο χθες, σε μια ταυτόχρονη έκδοση σε 16 γλώσσες σε όλο τον κόσμο.

«Είναι ένα καλογραμμένο βιβλίο, που αφηγείται με ειλικρίνεια και ευαισθησία κομμάτια από τη ζωή του πρίγκιπα Χάρι, όπως ο θάνατος της μητέρας του», μας λέει η εκδότρια του Πεδίου Γιούλη Παπαχριστοφίλου. Τις επόμενες ημέρες, όταν τα βιβλία φτάσουν σε όλα τα βιβλιοπωλεία (χθες ήταν διαθέσιμα σε μεγάλη αλυσίδα βιβλιοπωλείων του κέντρου της Αθήνας και στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Πεδίο), θα φανεί αν το ενδιαφέρον του ελληνικού κοινού είναι ανάλογο της ζήτησης που έχει το βιβλίο στο εξωτερικό και αν θα πιάσει τον πρώτο στόχο –για τα ελληνικά δεδομένα– των 10.000 βιβλίων. Εμπειροι βιβλιοπώλες εκτιμούν στην «Κ» πως το βιβλίο θα κάνει πωλήσεις όταν μπει στις βιτρίνες των καταστημάτων, καθώς ο πρίγκιπας Χάρι είναι αναγνωρίσιμο πρόσωπο και ορισμένοι από αυτούς έχουν ήδη παραγγελίες από τος πελάτες τους. Σημείωναν, όμως, ότι το βιβλίο θα είχε καλύτερη τύχη εάν έβγαινε πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Η έκδοση της «Ρεζέρβας» είναι και ένα στοίχημα για τις εκδόσεις Πεδίο, καθώς τα δικαιώματα για την απόκτηση τέτοιων τίτλων συνήθως είναι… βασιλικά. Το βιβλίο θα βγει και σε ηλεκτρονική έκδοση (e-book) και σε ηχητική (audio book) με τη φωνή του ηθοποιού Σόλωνα Τσούνη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT