Ανακοινώθηκε η μακρά λίστα του βραβείου Ράνσιμαν

Ανακοινώθηκε η μακρά λίστα του βραβείου Ράνσιμαν

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια πραγματεία για τον Θεόφραστο με την υπογραφή της Λόρα Μπίτι, μια μελέτη για τη σχέση της αντιστασιακού Λέλας Καραγιάννη με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες διά χειρός Στυλιανού Περράκη, ένα δοκίμιο για την έννοια της «μαυρότητας» (blackness) στην ελληνική αρχαιότητα γραμμένο από τη Σάρα Ντέρμπιου, αλλά και δύο μελέτες του Γουίλιαμ Σεν Κλερ για τον Παρθενώνα, είναι μερικά από τα βιβλία της μακράς λίστας του βραβείου Ράνσιμαν 2023, η οποία ανακοινώθηκε χθες.

Ειδικότερα, από τα συνολικά 47 βιβλία ελληνικής θεματολογίας που γράφτηκαν στην αγγλική γλώσσα το 2022 και κατατέθηκαν στην κριτική επιτροπή της Anglo-Hellenic League (η οποία απονέμει κάθε χρόνο το βραβείο Ράνσιμαν), επιλέχθηκαν για την πρώτη φάση του διαγωνισμού 24 τίτλοι που καλύπτουν τον ελληνικό πολιτισμό από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής ήταν ο καθηγητής Πίτερ Φράνκοπαν.

Η βραχεία λίστα θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω, ενώ ο νικητής του βραβείου Ράνσιμαν, το οποίο συνοδεύεται από έπαθλο 10.000 λιρών Αγγλίας, θα το λάβει σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουνίου στο Λονδίνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT