Αποχώρηση Ν. Καλτσά από το Κυκλαδικής με αιχμές

Αποχώρηση Ν. Καλτσά από το Κυκλαδικής με αιχμές

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οριστική είναι η αποχώρηση του αρχαιολόγου και τέως διευθυντή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Νίκου Καλτσά από τη θέση του επιστημονικού διευθυντή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Σε ανάρτησή του στα social media ο κ. Καλτσάς έγραψε χθες: «Αν διαφωνήσεις με την εξουσία, να είσαι έτοιμος να υποστείς τις συνέπειες. Αν, όμως, έχεις χτίσει τον δικό σου κόσμο γύρω από μια καθαρή και φωτεινή συνείδηση και δεν επιτρέψεις να σου τον μαγαρίσουν και να σου τον καταστρέψουν, δεν έχει και τόση σημασία το αντίτιμο που θα πληρώσεις».

Ο διακεκριμένος αρχαιολόγος είχε αναλάβει καθήκοντα στο μουσείο πριν από περίπου ένα χρόνο (1η Οκτωβρίου 2021), ενώ υπό τη διεύθυνσή του δεν διοργανώθηκε κάποια περιοδική έκθεση. Η σιωπή του υπήρξε ηχηρή ως προς τη συλλογή πρωτοκυκλαδικών αρχαιοτήτων του Λέοναρντ Στερν και τη συμφωνία μεταξύ του ΥΠΠΟ, του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης (Met) που κυρώθηκε από το ελληνικό Κοινοβούλιο στις 9 Σεπτεμβρίου 2022. Από την πλευρά του, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ανακοίνωσε ότι η συνεργασία διακόπηκε «για λόγους οικονομικούς και δεν θα υπάρξει αντικαταστάτης σε αυτή τη θέση από το μουσείο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT