Ο Μάικλ Τζάκσον στη μεγάλη οθόνη

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το να δημιουργήσει κάποιος ένα βιογραφικό φιλμ μυθοπλασίας με θέμα έναν απόλυτο μουσικό αστέρα, όπως ο Μάικλ Τζάκσον, αποτελεί από μόνο του μεγάλη πρόκληση. Πόσο μάλλον αν ο βίος του «βασιλιά της ποπ» κουβαλά μαζί με τη λάμψη και μπόλικες σκιές. Τα παραπάνω, πάντως, δεν φαίνεται να τρομάζουν τον παραγωγό Γκράχαμ Κινγκ και τον σκηνοθέτη Αντουάν Φουκουά («Ημέρα εκπαίδευσης»), οι οποίοι έχουν αναλάβει επικεφαλής του πρότζεκτ «Michael». Η ταινία που πρόκειται να ξεκινήσει γυρίσματα μέσα στο 2023, φιλοδοξεί να «επανεκκινήσει» τον μύθο του Μάικλ Τζάκσον, ικανοποιώντας τους φαν, αλλά και συστήνοντάς τον στις νεότερες γενιές.

Ο Κινγκ άλλωστε το πέτυχε αυτό με το προ λίγων ετών «Bohemian Rapsody», το οποίο σάρωσε στα ταμεία, χάρισε ένα Οσκαρ στον πρωταγωνιστή Ράμι Μάλεκ και έφερε ξανά στο προσκήνιο τη μουσική των Queen. Η περίπτωση Τζάκσον, βέβαια, είναι ελαφρώς πιο… περίπλοκη από εκείνη του Φρέντι Μέρκιουρι. «Για εμένα δεν υπάρχει κανένας καλλιτέχνης με τη δυναμική, το χάρισμα και την καθαρή μουσική ιδιοφυΐα του Μάικλ Τζάκσον. Εμπνεύστηκα για να κάνω μουσικά βίντεο βλέποντας το έργο του – ήταν ο πρώτος μαύρος καλλιτέχνης που έπαιξε σταθερά στο MTV. Η μουσική του και αυτές οι εικόνες είναι μέρος της κοσμοθεωρίας μου και η ευκαιρία να πω την ιστορία του στην οθόνη παράλληλα με τη μουσική ήταν ακαταμάχητη», δήλωσε ο Αντουάν Φουκουά.

Ο Αφροαμερικανός σκηνοθέτης δεν ανέφερε τίποτα σχετικά με τη σκοτεινή πλευρά του Τζάκσον, τις στοιχειοθετημένες υποθέσεις παιδοφιλίας κ.ο.κ. Παρόμοια στάση κράτησαν και οι υπόλοιποι συντελεστές, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τις προθέσεις του πρότζεκτ, το οποίο σημειώνεται πως έχει την υποστήριξη και της οικογένειας του καλλιτέχνη· από την άλλη, οι πρώτες αναφορές από το περιβάλλον του στούντιο παραγωγής Lionsgate διαβεβαιώνουν πως δεν πρόκειται να γίνει κάποιου είδους «ξέπλυμα» του Τζάκσον, αλλά περισσότερο η ανάδειξή του ως τραγικής καλλιτεχνικής φιγούρας με τα προτερήματα και τα ελαττώματά της.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT