Η «νίκη» του Σ. Ρουσντί

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τίτλο «Victory City» (Η πόλη της νίκης) κυκλοφορεί το τελευταίο βιβλίο του συγγραφέα Σαλμάν Ρουσντί, έξι μήνες μετά τη δολοφονική επίθεση εναντίον του. Στο βιβλίο, ο Ρουσντί επιστρέφει στη λογοτεχνική αφήγηση και ταξιδεύει τον αναγνώστη στην Ινδία του 14ου αιώνα, εκεί όπου ένα εννιάχρονο κορίτσι ακούει τη φωνή μιας θεάς και δημιουργεί με τις λέξεις της μια νέα, ισχυρή πόλη, ενώ η ίδια παγιδεύεται στο νεανικό της σώμα για τους επόμενους αιώνες. Το νέο βιβλίο θα προστεθεί στα 12 έργα του συγγραφέα, επτά από τα οποία έχουν μπει στις λίστες του βραβείου Booker – τα περισσότερα από κάθε άλλον συγγραφέα.

O Στίβεν Κινγκ «ξαναχτυπά»

Επιστρέφει ο «βασιλιάς του τρόμου» με ένα νέο βιβλίο από τον εκδοτικό οίκο Hodder & Stoughton και τίτλο «Holly», που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο. Το βιβλίο επαναφέρει στον κόσμο του Κινγκ τη Χόλι Γκίμπνεϊ, μία από τις πιο γνωστές ηρωίδες του («Mr. Mercedes», «Finders Keepers», «The Outsider»), η οποία θα ανακαλύψει, ως ώριμη ντεντέκτιβ πια, την τρομακτική αλήθεια πίσω από μια σειρά πολλαπλών εξαφανίσεων. «Δεν μπορούσα να αφήσω τη Χόλι Γκίμπνεϊ εύκολα. Υποτίθεται ότι θα ήταν ένας περιστασιακός χαρακτήρας στο “Mr. Mercedes” και κάπως έκλεψε το βιβλίο και την καρδιά μου», όπως δήλωσε ο Κινγκ.

Νέος Τζόναθαν Κόου

O αγαπημένος και για το ελληνικό κοινό Τζόναθαν Κόου επιστρέφει με το νέο του βιβλίο «Το διαιρεμένο βασίλειο. Μπόρνβιλ», το οποίο θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πόλις σε μετάφραση της Αλκηστης Τριμπέρη. Σύμφωνα με το εκδοτικό σημείωμα, το μυθιστόρημα του Κόου διαδραματίζεται στο Μπόρνβιλ, ένα ήρεμο προάστιο του Μπέρμιγχαμ, όπου λειτουργεί το πιο διάσημο εργοστάσιο σοκολάτας της Αγγλίας. Με άξονα το εργοστάσιο, ο Κόου μας συστήνει τη Μαίρη, η οποία στα 75 χρόνια της ζωής της θα ζήσει τις μεγάλες αλλαγές της εποχής, από τη στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ μέχρι το Brexit, τον κορωνοϊό και τους μετανάστες που θα έρθουν στη Βρετανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT