Δύο μουσικοί ανταγωνιστές ετοιμάζονται να συναντηθούν στο… στούντιο

Δύο μουσικοί ανταγωνιστές ετοιμάζονται να συναντηθούν στο… στούντιο

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Beatles και Rolling Stones. Οι δύο ίσως μεγαλύτεροι μουσικοί θρύλοι που έχει παραγάγει ποτέ η Βρετανία. Οι πρώτοι αποτέλεσαν για μία δεκαετία πρωτοφανή μανία και άφησαν πίσω τους κληρονομιά που θα ζει για πάντα. Οι δεύτεροι ξεκίνησαν το 1962 και παίζουν ακόμη· αυτό από μόνο του τα λέει όλα. Οχι μόνο παίζουν μάλιστα, αλλά είναι ικανοί να δημιουργήσουν και νέες δουλειές, πρωτότυπη μουσική, η οποία μπορεί εν έτει 2023 να μοιάζει περισσότερο με κατασκευή παρά με έμπνευση, ωστόσο και πάλι είναι καλλιτεχνικά αρτιότερη σχεδόν από οτιδήποτε κυκλοφορεί εκεί έξω. Πόσο μάλλον όταν στο καινούργιο άλμπουμ τους θα έχουν πιθανότατα και τη συνδρομή των «παλιόφιλων» Beatles…

Ηδη από χθες πολλά δημοσιεύματα αναφέρουν πως οι Stones παρέα με τα δύο εναπομείναντα μέλη των Beatles συνεργάζονται στενά· συγκεκριμένα, ο Πολ Μακάρτνεϊ φαίνεται να έχει κάνει αρκετές ηχογραφήσεις με μπάσο και άμεσο συνεργάτη τον βραβευμένο με Γκράμι παραγωγό, Αντριου Γουάτ, ο οποίος θα αναλάβει και τη δημιουργία του καινούργιου δίσκου. Επίσης οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως και ο Ρίνγκο Σταρ πρόκειται σύντομα να μπει στο στούντιο για να ηχογραφήσει στο πλευρό των Stones. Οι τελευταίοι, δια στόματος τόσο του Μικ Τζάγκερ όσο και του Κιθ Ρίτσαρντς, έχουν εδώ και μήνες ανακοινώσει πως δουλεύουν πάνω σε μια σειρά καινούργιων τραγουδιών.

Εκείνο πάντως που είναι σχεδόν βέβαιο είναι πως στο νέο άλμπουμ δεν θα ακούσουμε μόνο τα κρουστά του Ρίνγκο Σταρ αλλά κι εκείνα του Τσάρλι Γουάτς. Ο θρυλικός ντράμερ των Rolling Stones έφυγε από τη ζωή το 2021, αφήνοντας ωστόσο πίσω του αρκετές ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις, οι οποίες πρόκειται τώρα να χρησιμοποιηθούν από την μπάντα. Πίσω στην πολυαναμενόμενη συνεργασία, Stones και Beatles είχαν στα πρώτα τους χρόνια σκληρό ανταγωνισμό, αν και σε προσωπικό επίπεδο τα πράγματα ήταν μάλλον πολύ πιο φιλικά. Οχι τυχαία, τη χρονιά του «καλοκαιριού της αγάπης», του 1967, τα δύο συγκροτήματα απέτισαν φόρο τιμής το ένα στο άλλο στα εξώφυλλα των αντίστοιχων άλμπουμ τους, «Sgt. Pepper’s Loneny Hearts Club Band» και «Their Satanic Majesties Request».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT