Καρτ ποστάλ για τη γυναικεία ενδυνάμωση

Καρτ ποστάλ για τη γυναικεία ενδυνάμωση

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γίνεται κάθε χρόνο αφορμή όχι μόνο για να δούμε στα λόγια τη σημασία της ανάδειξης των γυναικείων ζητημάτων, αλλά και για να δράσουμε

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γίνεται κάθε χρόνο αφορμή όχι μόνο για να δούμε στα λόγια τη σημασία της ανάδειξης των γυναικείων ζητημάτων, αλλά και για να δράσουμε. Αυτό έγινε και στην περίπτωση του #ArtActs4Women, του διαδραστικού φιλανθρωπικού δρώμενου που διοργανώθηκε από την εικαστικό Μαρία Φραγκουδάκη και το Art Hub Athens. Σκοπός του ήταν να ενισχυθεί το έργο της οργάνωσης SHE-Society for Help & Empowerment, που προωθεί δυναμικά ζητήματα γυναικείας ενδυνάμωσης. Οσοι, καλλιτέχνες και μη, συμμετείχαν στη δράση έλαβαν στα χέρια τους μία καρτ ποστάλ. «Δεν ήθελα να είναι ένα πρότζεκτ ελεγχόμενο», λέει η εικαστικός, γι’ αυτό και αυτοί οι «λευκοί καμβάδες» στους οποίους ο καθένας δημιούργησε το δικό του έργο τέχνης μοιράστηκαν ακόμη και σε ανθοπωλεία και περαστικούς. Mε αυτή τη ζωγραφική«συνύπαρξη», η Μαρία Φραγκουδάκη ήθελε να ανοίξει έναν δημιουργικό διάλογο· όπερ και εγένετο, αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι σε πολλά από τα έργα κυριάρχησε κυριολεκτικά η γυναικεία ματιά αφού τα μάτια έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Οι 450 καρτ ποστάλ που φιλοτεχνήθηκαν πωλούνται έως τις 31 Μαρτίου σε μια διαδικτυακή έκθεση (www.artacts4women.com) με τα έσοδα να διατίθενται στο SHE. Ολα αυτά μέχρι την επόμενη ημέρα της γυναίκας, οπότε η κ. Φραγκουδάκη σχεδιάζει να διοργανώσει και μία έκθεση με φυσική παρουσία. «Μια καρτ ποστάλ που φέρνει τους ανθρώπους κοντά και συγχρόνως βοηθά και κάποιες γυναίκες που το έχουν ανάγκη», σημειώνει και μπορεί να γίνει η αρχή για κάτι μεγαλύτερο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT