Home Cinema: Οσα δεν φαίνονται στα story και στα βίντεο του Instagram

Home Cinema: Οσα δεν φαίνονται στα story και στα βίντεο του Instagram

Το κατασκοπικό υποείδος φαίνεται να έρχεται ξανά στη μόδα, τουλάχιστον σε επίπεδο μικρής οθόνης, όπως υποδεικνύει και αυτή η πρόσφατη δημοφιλής σειρά του Netflix

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νυχτερινός πράκτορας
ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ (2023)
Δημιουργός: Σον Ράιαν
Ερμηνείες: Γκέιμπριελ Μπάσο, Λουσιάν Μπιουκάναν

Το κατασκοπικό υποείδος φαίνεται να έρχεται ξανά στη μόδα, τουλάχιστον σε επίπεδο μικρής οθόνης, όπως υποδεικνύει και αυτή η πρόσφατη δημοφιλής σειρά του Netflix. Πρωταγωνιστής εδώ είναι ο Πίτερ Σάδερλαντ, ένας νεαρός πράκτορας του FBI, ο οποίος γίνεται μάρτυρας μιας τρομοκρατικής επίθεσης· ένα χρόνο αργότερα, ο ίδιος βρίσκεται να δουλεύει βραδινή βάρδια στον Λευκό Οίκο δίπλα σε ένα τηλέφωνο που δεν χτυπάει ποτέ. Οταν ωστόσο μια νύχτα αυτό αλλάζει, ο ίδιος και η κοπέλα που τον καλεί βρίσκονται μπλεγμένοι σε μια θανάσιμη συνωμοσία που φτάνει μέχρι τα ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια.

Η σειρά δέκα επεισοδίων εκτυλίσσεται ταχύτατα συνδυάζοντας την καθαρή δράση και το σασπένς με την πολιτική ίντριγκα και τις συνωμοσίες που εξυφαίνονται πίσω από κλειστές πόρτες. Το πρώτο σκέλος, φυσικά, είναι αρκετά πιο φροντισμένο, με τον Γκέιμπριελ Μπάσο («Το τραγούδι του Χιλμπίλι») να καταφέρνει μια αρκούντως πειστική μίμηση του Ματ Ντέιμον ως Τζέισον Μπορν.

Home Cinema: Οσα δεν φαίνονται στα story και στα βίντεο του Instagram-1
Η πρωτοεμφανιζόμενη Μαγκνταλένα Κόλεσνικ στην ταινία «Ιδρώτας» (Cinobo).

Ιδρώτας ★★★
ΔΡΑΜΑ (2020)
Σκηνοθεσία: Μάγκνους φον Χορν
Ερμηνείες: Μαγκνταλένα Κόλεσνικ, Ζουλιάν Σβιζέφσκι, Αλεξάντρα Κονιέσκα

Από την πλατφόρμα του Cinobo επιλέγουμε μια συγκινητική ιστορία με πρωταγωνίστρια μια απόλυτα σύγχρονη ηρωίδα. Η πρωτοεμφανιζόμενη Μαγκνταλένα Κόλεσνικ παραδίδει συναρπαστική ερμηνεία στον ρόλο της Σίλβια, μιας διάσημης γυμνάστριας και ταυτόχρονα δημοφιλέστατης influencer στον χώρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Εκατοντάδες χιλιάδες ακόλουθοι παρακολουθούν καθημερινά περίπου κάθε κίνηση της νεαρής κοπέλας μέσα από τα απανωτά βίντεο, τις φωτογραφίες και τις κάθε λογής αναρτήσεις με τις οποίες εκείνη φροντίζει να τους ενημερώνει. Στην πραγματικότητα, βέβαια, η Σίλβια είναι ένα άτομο τρομερά μοναχικό, το οποίο λαχταρά την αποδοχή και τη συντροφικότητα, δίχως όμως να ξέρει πώς να τα κερδίσει.

Το πρώτο κομμάτι της ταινίας του Μάγκνους φον Χορν μάς αποκαλύπτει με μεγάλη ακρίβεια και τόλμη μια ηρωίδα που ίσως μπορούμε να αναγνωρίσουμε και σε διάφορες αληθινές διαδικτυακές περσόνες της εποχής μας. Στη συνέχεια, ωστόσο, περνάμε στην πιο σκοτεινή κλιμάκωση του φινάλε, εκεί όπου το τέρας της μοναξιάς, της ματαιοδοξίας και της απανθρωπιάς κάνει την εμφάνισή του για να στοιχειώσει τις εικόνες που περνούν μπροστά από την κάμερα. Με αισθητική και ύφος «στεγνό», σκληρά ρεαλιστικό, ο Φον Χορν περπατά στην άλλη πλευρά, για να δείξει όσα δεν φαίνονται στα story και στα ζωντανά βίντεο του Instagram και τελικά να οδηγήσει την πρωταγωνίστρια σε μια διαδικασία κάθαρσης, όμοια με εκείνη της αρχαίας τραγωδίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT