«Φιλαράκια, Εραστές και το Μεγάλο Φριχτό Πράγμα»: Η εξομολόγηση του Μάθιου Πέρι

«Φιλαράκια, Εραστές και το Μεγάλο Φριχτό Πράγμα»: Η εξομολόγηση του Μάθιου Πέρι

Η εξομολόγησητου Μάθιου Πέρι Κυκλοφορούν και στην Ελλάδα (ΑΘENS Bookstore Publications) στις 13 Απριλίου τα απομνημονεύματα του Αμερικανού ηθοποιού Μάθιου Πέρι, διάσημου από τη συμμετοχή του στα θρυλικά «Φιλαράκια»

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κυκλοφορούν και στην Ελλάδα (ΑΘENS Bookstore Publications) στις 13 Απριλίου τα απομνημονεύματα του Αμερικανού ηθοποιού Μάθιου Πέρι, διάσημου από τη συμμετοχή του στα θρυλικά «Φιλαράκια».

Η συμπρωταγωνίστριά του στη σειρά, Λίσα Κούντροου, υπογράφει τον πρόλογο του «Φιλαράκια, Εραστές και το Μεγάλο Φριχτό Πράγμα», που μας παίρνει μαζί του στο ταξίδι του Πέρι από την παιδική φιλοδοξία για φήμη έως την εξάρτηση και την απεξάρτηση, συστήνοντάς μας, καθ’ οδόν, διαφορετικές φάσεις της ζωής του. Περιγράφει επίσης τη γαλήνη που έχει βρει στη νηφαλιότητα και πώς νιώθει για τη σαρωτική επιτυχία που έχουν γνωρίσει παντού τα «Φιλαράκια», διηγούμενος ιστορίες για τους συμπρωταγωνιστές του και για άλλα μεγάλα αστέρια που γνώρισε στην πορεία του.

Οκτώ δεκαετίες «Μικρός Πρίγκιπας»

Ογδόντα χρόνια από την πρώτη κυκλοφορία στη χώρα μας του «Μικρού Πρίγκιπα» συμπληρώνονται αυτόν τον μήνα. Η συγγραφέας Μαρία Παπαγιάννη ξεχωρίζει μερικά αγαπημένα σημεία του διάσημου κειμένου:

«Τι ήταν αυτό που μας άφησε ο Μικρός Πρίγκιπας στη σύντομη επίσκεψή του στη Γη; Νομίζω είναι η ποίηση –”Μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Το σημαντικό τα μάτια δεν το βλέπουν”–, η ελπίδα πως “κάθε σπίτι κρύβει ένα μαγικό μυστικό στα βάθη του” και μια υπόσχεση – “Οταν θα κοιτάζεις τον ουρανό τη νύχτα, κι αφού εγώ θα μένω σ’ ένα απ’ αυτά, αφού εγώ θα γελάω σ’ ένα απ’ αυτά, θα είναι για σένα σαν να γελάνε όλα τα αστέρια”».

Ο Γκοσποντίνοφ στη Θεσσαλονίκη

Ενας από τους κορυφαίους Βούλγαρους συγγραφείς θα έρθει για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο πλαίσιο της 19ης Διεθνούς Εκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Ο λόγος για τον Γκεόργκι Γκοσποντίνοφ, βραβευμένο συγγραφέα του «Χρονοκαταφυγίου» και του «Περί φυσικής της μελαγχολίας» των εκδόσεων Ικαρος, που μεταφράστηκε σε 15 γλώσσες.

Ο Γκοσποντίνοφ θα συναντήσει το ελληνικό κοινό την Παρασκευή 5 Μαΐου στις 6 μ.μ. στο Περίπτερο 13 της ΔΕΘ, σε μια συνομιλία για το «Χρονοκαταφύγιο» και το σύνολο του έργου του με τη μεταφράστρια των μυθιστορημάτων του, Αλεξάνδρα Ιωαννίδου. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δημήτρης Καργιώτης, καθηγητής Συγκριτικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Από τον Ικαρο κυκλοφορούν ακόμη το «Φυσικό μυθιστόρημα» (2020) και η ποιητική συλλογή «Εκεί όπου δεν είμαστε» (2022).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT