«Fubar»: Η τελευταία αποστολή του «Αρνι» ως action hero

«Fubar»: Η τελευταία αποστολή του «Αρνι» ως action hero

Επειτα από κάποια χρόνια αποχής από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ο 76χρονος Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ επιστρέφει στη δράση για μια νέα σειρά του Netflix

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

FUBAR
ΚΩΜΩΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ (2023)
Δημιουργός: Νικ Σαντόρα
Ερμηνείες: Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Μόνικα Μπάρμπαρο

Επειτα από κάποια χρόνια αποχής από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ο 76χρονος Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ επιστρέφει στη δράση για μια νέα σειρά του Netflix. Ο βετεράνος σταρ υποδύεται εδώ τον Λουκ Μπρίνερ, έναν πράκτορα πεδίου της CIA, ο οποίος ετοιμάζεται να συνταξιοδοτηθεί. Η υπηρεσία ωστόσο του αναθέτει μια τελευταία αποστολή, που θα αποδειχθεί ιδιαιτέρως αποκαλυπτική, αφού θα τον φέρει αντιμέτωπο με την πολυαγαπημένη του κόρη (Μόνικα Μπάρμπαρο), η οποία είναι και εκείνη στα κρυφά ένας θηλυκός… Τζέιμς Μποντ. Πλέον, πατέρας και κόρη θα πρέπει να συνεργαστούν προκειμένου να αποφύγουν θανάσιμους κινδύνους και να φέρουν την αποστολή τους εις πέρας.

Η σειρά των οκτώ επεισοδίων επιβεβαιώνει όλα τα κατασκοπικά κλισέ, ενώ ταυτόχρονα τα σατιρίζει μέσα από ένα αρκετά αστείο σενάριο με μπόλικες ανατροπές. Δεν πρόκειται, βέβαια, για καθαρή κωμωδία, αλλά περισσότερο για μια αλληλουχία από κωμικές ατάκες που λειτουργούν κυρίως χάρη στην αμίμητη ακαμψία του Σβαρτσενέγκερ. Ο «Αρνι» κάνει εδώ τα απαραίτητα, αφήνοντας τον μύθο του να φροντίσει για τα υπόλοιπα. Στο πλευρό του, στον ρόλο της δυναμικής κόρης, έχει και την ανερχόμενη Μόνικα Μπάρμπαρο («Top Gun: Maverick»), η οποία, ούσα σε άριστη φυσική κατάσταση, αναλαμβάνει και τα πιο δύσκολα σταντ.

«Fubar»: Η τελευταία αποστολή του «Αρνι» ως action hero-1
Ο Καντ Μεράντ (κέντρο) σε σκηνή από την ταινία «Ενας θρίαμβος», που είναι διαθέσιμη στο Cinobo.

Ενας θρίαμβος ★★★
ΚΩΜΩΔΙΑ (2020)
Σκηνοθεσία: Εμανουέλ Κουρκόλ
Ερμηνείες: Καντ Μεράντ, Ντέιβιντ Αγιάλα, Πιερ Λοτέν

Από την πλατφόρμα του Cinobo επιλέγουμε μια εναλλακτική γαλλική κωμωδία. Ο Ετιέν, ένας θεατρικός ηθοποιός που έχει αφήσει πίσω τις καλές ημέρες της καριέρας του, αναλαμβάνει υπεύθυνος ενός θεατρικού εργαστηρίου σε μια φυλακή, συγκεντρώνοντας γύρω του έναν ετερόκλητο θίασο τροφίμων. Εχοντας βαρεθεί τα σαχλά σκετσάκια, θα τους προτείνει να ανεβάσουν το διάσημο, αλλά και δύσκολο, «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμιουελ Μπέκετ και σύντομα θα πέσουν όλοι με τα μούτρα στη δουλειά. Το αποτέλεσμα μάλιστα είναι τόσο καλό, ώστε θα τους δοθεί ειδική άδεια να περιοδεύσουν και σε θέατρα εκτός φυλακών.

Ο σπουδαίος Γάλλος ηθοποιός Καντ Μεράντ είναι εδώ υπέροχος, στον ρόλο ενός ανθρώπου που ξαναβρίσκει το πάθος του για δουλειά και καλλιτεχνική δημιουργία στο πιο απίθανο μέρος. Η σχέση του με τους τροφίμους δεν είναι βέβαια εύκολη· κάποιοι συμμετέχουν στο έργο από απλή βαρεμάρα, άλλοι έχουν ακόμη πιο υστερόβουλους σκοπούς. Από την άλλη, το σπουδαίο κείμενο του Μπέκετ, που ουσιαστικά μιλάει για μια μόνιμη κατάσταση αναμονής, στην οποία βρίσκονται και οι ίδιοι, σύντομα θα τους συνεπάρει, μαζί με την ομαδική δουλειά και το δέσιμο που φέρνουν οι εκατοντάδες ώρες πρόβας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT