Home Cinema: Η δεύτερη ευκαιρία του δαιμόνιου δικηγόρου

Home Cinema: Η δεύτερη ευκαιρία του δαιμόνιου δικηγόρου

Μια καινούργια σειρά του Netflix μάς βάζει με στυλ στον συναρπαστικό κόσμο των ποινικών συνηγόρων υπεράσπισης, μεταφέροντας στην οθόνη τα μπεστ σέλερ μυθιστορήματα του Μάικλ Κόνελι (στα ελληνικά από τις εκδ. Διόπτρα)

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο δικηγόρος με τη Λίνκολν
ΔΡΑΜΑ (2023)
Δημιουργός: Τεντ Χάμφρεϊ, Ντέιβιντ Ε. Κέλι
Ερμηνείες: Μανουέλ Γκαρσία-Ρούλφο, Μπέκι Νιούτον

Μια καινούργια σειρά του Netflix μάς βάζει με στυλ στον συναρπαστικό κόσμο των ποινικών συνηγόρων υπεράσπισης, μεταφέροντας στην οθόνη τα μπεστ σέλερ μυθιστορήματα του Μάικλ Κόνελι (στα ελληνικά από τις εκδ. Διόπτρα). Πρωταγωνιστής εδώ είναι ο Μίκι Χάλερ, ιδιοφυής δικηγόρος, ο οποίος επανακάμπτει έπειτα από κάποιο διάστημα ψυχολογικών προβλημάτων και εθισμού. Η μεγάλη ευκαιρία θα του παρουσιαστεί με μια υπόθεση δολοφονίας που τραβά τα φώτα της δημοσιότητας· ο Χάλερ θα τη χειριστεί με τη συνηθισμένη του μέθοδο, δουλεύοντας από το πίσω κάθισμα μιας Λίνκολν, καθώς πηγαίνει από ραντεβού σε ραντεβού με φόντο το ηλιόλουστο Λος Αντζελες.

Από τα πρώτα της ήδη λεπτά, είναι φανερό πως η σειρά θα ακολουθήσει υφολογικά ένα γνωστό μας μείγμα δράματος – κωμωδίας, την ώρα που η πλοκή της φέρνει περισσότερο στο αστυνομικό είδος. Καθώς μπλέκει όλο και πιο βαθιά στον λαβύρινθο της υπόθεσης, ο Μίκι θα διακινδυνεύσει και προσωπικά προκειμένου να βρει την άκρη του μυστηρίου και να φέρει τις αποδείξεις στο δικαστήριο. Εκεί, στη δικαστική αίθουσα δηλαδή, διαδραματίζεται φυσικά σημαντικό –και απολαυστικό– κομμάτι της σειράς, η οποία πάντως έχει και αρκετά ενδιαφέροντες «δεύτερους» χαρακτήρες. Ανάμεσά τους και οι δύο πρώην σύζυγοι του πρωταγωνιστή, με τις οποίες διατηρεί άριστες σχέσεις…

Home Cinema: Η δεύτερη ευκαιρία του δαιμόνιου δικηγόρου-1
Μια επικίνδυνη δοκιμασία περιμένει τον ήρωα που υποδύεται ο Ντεβ Πατέλ.

Ο Πράσινος Ιππότης ★★★
ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ (2021)
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Λάουρι
Ερμηνείες: Ντεβ Πατέλ, Αλίσια Βικάντερ, Τζόελ Ετζερτον

Από την πλατφόρμα του Cinobo επιλέγουμε ένα αρκετά συζητημένο φιλμ του Ντέιβιντ Λάουρι, το οποίο μας ταξιδεύει στη μεσαιωνική Αγγλία και στα μυθικά χρόνια του βασιλιά Αρθούρου. Αντλώντας έμπνευση από ένα ποίημα της εποχής, αφηγείται εδώ την ιστορία του Γκογουέιν, ενός φιλόδοξου νεαρού, ο οποίος μπλέκει σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι με τον Πράσινο Ιππότη, ένα μαγικό πλάσμα που βάζει σε δοκιμασία τη γενναιότητα των ανδρών. Για να εκπληρώσει το τίμημα της τόλμης του, θα ξεκινήσει ένα γεμάτο περιπέτειες ταξίδι, που, εκτός των άλλων, θα τον φέρει αντιμέτωπο και με τον ίδιο του τον εαυτό.

Ο όλο και δημοφιλέστερος Ντεβ Πατέλ υποδύεται τον επίδοξο ιππότη, σε ένα φιλμ που μοιάζει με σκοτεινό παραμύθι· παρόλο που δεν επιτυγχάνει ακριβώς να σε πείσει με την ατμόσφαιρα ή την αυθεντικότητά του, η κεντρική του ιδέα, γύρω από την πορεία αυτογνωσίας του ήρωα και των παρορμήσεων που συχνά καθορίζουν τις ζωές των ανθρώπων, είναι σίγουρα γοητευτική. Υπηρετεί δε μέχρι το τέλος μια αφήγηση μάλλον ασυνήθιστη για τα στάνταρ του είδους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT