Φεστιβάλ Χόρτου 2023 στον Δήμο Νοτίου Πηλίου

Φεστιβάλ Χόρτου 2023 στον Δήμο Νοτίου Πηλίου

Το Φεστιβάλ Χόρτου για 39η συνεχόμενη χρονιά υποδέχεται καλλιτέχνες και επισκέπτες από όλο τον κόσμο και μοιράζεται με το κοινό του δημιουργικές εβδομάδες μουσικής και επικοινωνίας στο πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό του Δήμου Νοτίου Πηλίου

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Φεστιβάλ Χόρτου για 39η συνεχόμενη χρονιά υποδέχεται καλλιτέχνες και επισκέπτες από όλο τον κόσμο και μοιράζεται με το κοινό του δημιουργικές εβδομάδες μουσικής και επικοινωνίας στο πανέμορφο παραθαλάσσιο χωριό του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Φέτος το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Γιώργου Χατζηνίκου 1923-2023.

Το περασμένο Σάββατο 15 Ιουλίου εγκαινιάστηκε η επετειακή έκθεση με τίτλο «100 χρόνια Γιώργος Χατζηνίκος» στην ομώνυμη αίθουσα στο Χόρτο. Μία έκθεση που αποτελεί οπτική και ακουστική αφήγηση της ζωής του διαπρεπούς στο εξωτερικό Ελληνα σολίστ, διευθυντή Ορχήστρας και μουσικοπαιδαγωγού.

Ωστόσο, το φετινό χορωδιακό γεγονός του καλοκαιριού που ο Βρετανός μαέστρος Timothy Brown εγκαινίασε το 2017 για πρώτη φορά, κρύβει την έκπληξη του καλοκαιριού. Στη χορωδιακή εβδομάδα 22-31 Ιουλίου μαζί με τον αναγνωρισμένο διεθνώς Timothy Brown θα είναι ο Σουηδός Robert Sund που με την καθοδήγησή του η ανδρική χορωδία Ορφέας από τη Σουηδία έχει κερδίσει τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Απόψε, στην αίθουσα Γιώργος Χατζηνίκος, η Matilde Wallevik, μεσόφωνος από την όπερα της Κοπεγχάγης, θα παρουσιάσει το Ρεσιτάλ Λυρικού Τραγουδιού με τίτλο «Στις Σειρήνες Ανάμεσα». Σε μία συνεργασία για πρώτη φορά με τον ανερχόμενο πιανίστα Παναγιώτη Γαλανόπουλο, καλεσμένοι του Φεστιβάλ, θα παρουσιάσουν επιλογές της Matilde με οδηγό το ημερολόγιο της μητέρας της Bibi (Δανή ζωγράφος, μητέρα και καθοδηγήτρια της Matilde). Living in Music/ Μουσική Τώρα, είναι ο τίτλος της τελικής συναυλίας της χορωδιακής εβδομάδας, η οποία θα λάβει χώρα στο υπαίθριο θέατρο στις 31 Ιουλίου, υπό τη διεύθυνση των μαέστρων Timothy Brown και Robert Sund με τη συνδρομή του Ισραηλινού πιανίστα και μαέστρου Zvika Vogel, με έργα συνθετών που γράφτηκαν στον 21ο αιώνα.

Με τις φωνές των χορωδών από όλον τον κόσμο η σκηνή θα φορτιστεί και θα νοηματοδοτήσει ουσιαστικά το πέρασμα από το εξωτερικό προς το εσωτερικό, δίνοντας σειρά στον τραγουδοποιό Φώτη Σιώτα, ο οποίος μαζί με τον Θοδωρή Γκόνη έγραψαν τους δίσκους «Τα δεύτερα» και «Τα δύο λάθη». Ταυτόχρονα, η συναυλία θα περιλαμβάνει και διασκευές από γνωστά και άγνωστα τραγούδια του ελληνικού ρεπερτορίου. Το Σάββατο 5 Αυγούστου στο υπαίθριο θέατρο μαζί με τον Φώτη Σιώτα θα είναι ο Γιώργος Φουντούκος, κλασική κιθάρα, Κωστής Κωστάκης, χαβάγια, Κλέων Αντωνίου, ηλεκτρική κιθάρα, Γιάννης Αγγελόπουλος, τύμπανα και Παρασκευάς Κίτσος, ηλεκτρικό μπάσο.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το horto.net και εγγραφείτε στη λίστα αποδεκτών για να λαμβάνετε πρώτοι τις ειδοποιήσεις για όλες τις εκδηλώσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT