Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (02/08)

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (02/08)

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 3 Αυγούστου, ολοκληρώνεται η έκθεση της Αρτέμιδος Κοτιώνη με έργα ζωγραφικής και του Κωνσταντίνου Μουχταρίδη με κεραμικά και τίτλο «Locale: Here and Far», που επικεντρώνονται σε θέματα που αφορούν την αναπαράσταση της φύσης και το τοπίο ως πολιτισμικό χώρο. Χώρος του παλαιού σχολείου στο Κάστρο της Σίφνου.

Το «Μυστήριο 100 Τα Ιερά Τραγούδια» αναφέρεται στο Πάσχα του καλοκαιριού. Συμμετέχουν οι Δημήτρης Κώτσικας – κλαρίνο-τραγούδι, Ηλίας Γάκος – τραγούδι, Αυγερινή Γάτση – τραγούδι, Γιώργος Κώτσικας – βιολί, Κώστας Σιδερής – λαγούτο, Θανάσης Κώτσικας – κρουστά, Τάσος Βαλκάνης – τρομπέτα, Μάρκος Τζιούκαλιας – τρομπέτα, Γιώργος Τσίγγανας – τρομπόνι, Σπύρος Μπρέμπος – τραγούδι, Νίκος Μπρέμπος – βιολί. Πλατεία Μαγούλας, Ελευσίνα, στις 21.00.•

«Εἰς τὸν μικρὸν λιμένα τῆς ὡραίας νήσου του, ὅλες τὶς χρονιές, συνήθως τὸν Ὀκτώβριον, κατέπλεεν ἐπιστρέφων ἀπὸ τὰ ταξίδια μὲ τὴν σκούναν του, ὁ καπετὰν Γιάννης ὁ Καραντής, ὁ ἐπιλεγόμενος καὶ Καραβοκύρης». Το έργο «Γυνή πλέουσα» (φωτογραφία) του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη παρουσιάζεται από σήμερα και μέχρι τις 4 Αυγούστου στο Ινστιτούτο Κυβέλη της Σύρου από τη θεατρική ομάδα Αγγελοπετριά, σε σκηνοθεσία της Αρκαδίας Ψάλτη. Λεωνίδου 4, Ερμούπολη στις 20.00.

Για δύο παραστάσεις θα παρουσιαστεί η «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία της Λίλλυς Μελεμέ, με τη Λένα Παπαληγούρα, στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, στο πλαίσιο του 66ου Φεστιβάλ Φιλίππων. Φιλίππου 18, Κρήνιδες, Καβάλα, στις 21.30.

Συναυλία-αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου θα δώσουν ο Κώστας Μακεδόνας και η Γιώτα Νέγκα με το μουσικό σύνολο Ρυθμός από τη Νέα Ιωνία Βόλου με μαέστρο τον Νίκο Χιώτογλου, στο Mykonos Art Festival. Γήπεδο Ανω Μεράς, στις 21.00.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT