Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (03/08)

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (03/08)

Ο Γιώργος Τατάκης δημιουργεί εικόνες σχετικές με τις παραδόσεις της Ελλάδας τα τελευταία οκτώ χρόνια

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τελευταία παράσταση απόψε για την παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με τίτλο «E- pass ή επί τας!». Η ομάδα Μπαντα-ρισμένοι, σε κείμενα και σκηνοθεσία του Χρήστου Παπαδημητρίου, δημιουργούν μια απολαυστική και καυστική παράσταση στην Ταράτσα του Βασιλικού Θεάτρου, Cafe Θέα/tro, 30ής Οκτωβρίου 2, Θεσσαλονίκη, στις 21.15.

«Blue(s) Moon» ονομάζεται η συναυλία που κλείνει το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων, με ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα και διασκευές από μεγάλο φάσμα της μουσικής, από την κλασική μέχρι τζαζ, μιούζικαλ και αυτοσχεδιασμό. Στο πιάνο οι Αναστάσιος Πάππας, Χρίστος Παπαγεωργίου, κοντραμπάσο ο Βιλέν Καραπετιάν, ντραμς ο Πάνος Θωίδης.

Ο Γιώργος Τατάκης δημιουργεί εικόνες σχετικές με τις παραδόσεις της Ελλάδας τα τελευταία οκτώ χρόνια. Το έργο του χωρίζεται σε δύο βασικές ενότητες: στο «Ηθος» και στο μεταγενέστερο «Καρυάτις», το οποίο επικεντρώνεται στις γυναικείες τοπικές ενδυμασίες. Μια πρώτη εισαγωγική έκθεση με τίτλο «Καρυάτις: Εκθεσις άλφα» (φωτογραφία) θα παρουσιάσει στο Λύκειο Ελληνίδων Καλαμάτας στη Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτώρια Καρέλια».

Τα 110 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου Ελληνα συγγραφέα και αντιστασιακού Δημήτρη Χατζή τιμά το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων με την παράσταση «Το τέλος της μικρής μας πόλης» από τη συλλογή διηγημάτων του, σε σκηνοθεσία Ορέστη Τάτση. Παίζουν οι Αρης Τσαμπαλίκας, Γιάννης Κοτσαρίνης, Στάθης Κόκκορης, Γιάννης Κοντός, Αντώνης Χρήστου, Βασίλης Λαγδάς. Παραμυθιά, Θέατρο Κατασκήνωσης.

Βασισμένο στο ομότιμο λογοτεχνικό έργο του Δημητρίου Βικέλα, ο Λευτέρης Βενιάδης παρουσιάζει το «Λουκῆς Λάρας» υπό τη μορφή μουσικής αφήγησης για φωνή και βιολοντσέλο για την τραγωδία της Σφαγής της Χίου, στο πλαίσιο του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου. Πέμπτη και Παρασκευή στις 21.00, στο Μουσείο Μαστίχας της πόλης.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT