Δρομολογείται η ίδρυση Κινεζικής Αρχαιολογικής Σχολής στην Αθήνα

Δρομολογείται η ίδρυση Κινεζικής Αρχαιολογικής Σχολής στην Αθήνα

Συνάντηση του Κινέζου πρέσβη Σιάο Τζουντσένγκ και της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επισκόπηση των πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας ήταν το κύριο αντικείμενο στη συνάντηση ανάμεσα στον πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας Σιάο Τζουντσένγκ και της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Καθώς το Ετος Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδας – Κίνας οδεύει προς το τέλος του, η κινεζική πρεσβεία προγραμματίζει στο Ζάππειο, στις αρχές του φθινοπώρου, έκθεση παραδοσιακής κινεζικής τέχνης, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδας.

Ταυτόχρονα, δρομολογείται η ίδρυση Κινεζικής Αρχαιολογικής Σχολής στην Αθήνα, δια της οποίας μπορεί -σύμφωνα με την αρχαιολογική νομοθεσία- να καταστεί δυνατή η ανάπτυξη κοινών αρχαιολογικών προγραμμάτων των δύο χωρών.

Η Λίνα Μενδώνη ενημέρωσε τον κ. Σιάο για την πορεία των εργασιών ανέγερσης του Μουσείου, οι οποίες θα ολοκληρωθούν, ως το τέλος του 2025. Πραγματοποιήθηκε επίσης αποτίμηση του μέχρι στιγμής έργου του Κέντρου Αρχαίου Ελληνικού και Κινεζικού Πολιτισμού, που ιδρύθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο.

«Όπως η Ελλάδα είναι το λίκνο του Πολιτισμού, αντίστοιχος είναι και ο ρόλος του κινεζικού πολιτισμού στην Ανατολή», ανέφερε στο πλαίσιο της συνάντησης η Λίνα Μενδώνη. O Κινέζος πρέσβης μετέφερε στην υπουργό τα συγχαρητήρια και τις ευχές του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Χου Χέπινγκ, προς ευόδωση του έργου της και τη συνέχιση της αγαστής συνεργασίας τους.

Παράλληλα, ο πρέσβης έθεσε το ενδεχόμενο ανταποδοτικής επίσκεψης της Λίνας Μενδώνη στο Πεκίνο, τον προσεχή Οκτώβριο, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των ήδη στενών πολιτιστικών σχέσεων των δύο χωρών που αντανακλώνται και στις συχνές επισκέψεις αξιωματούχων και ανθρώπων του πολιτισμού της Κίνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT