Σχολή Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής

Για πέμπτη χρονιά συνεχίζεται η λειτουργία της Σχολής Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του Θεάτρου Πορεία. Φέτος στο διδακτικό δυναμικό της εντάσσεται ο ποιητής Στρατής Πασχάλης, που θα καθοδηγήσει τους σπουδαστές του τρίτου έτους στη θεατρική διασκευή

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πέμπτη χρονιά συνεχίζεται η λειτουργία της Σχολής Πυροδότησης Θεατρικής Γραφής του Θεάτρου Πορεία. Φέτος στο διδακτικό δυναμικό της εντάσσεται ο ποιητής Στρατής Πασχάλης, που θα καθοδηγήσει τους σπουδαστές του τρίτου έτους στη θεατρική διασκευή.

Eτσι, τη φετινή χρονιά θα διδάξουν οι συγγραφείς Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης, Θανάσης Τριαρίδης και Στρατής Πασχάλης καθώς και οι νέοι συγγραφείς (που έχουν αποφοιτήσει από τη σχολή) Μάνος Κουνουγάκης, Ανθή Τσιρούκη και Κατερίνα Λουκίδου.

Η σχολή περιλαμβάνει τρία έτη σπουδών. Προϋπόθεση για τη φοίτηση σε κάθε έτος είναι η παρακολούθηση του προηγούμενου:

– Πρώτο Ετος: Οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες θα εκπαιδευτούν σε θεματικούς πυροδοτικούς άξονες και θα γράψουν ένα πρωτότυπο έργο υπό τον συντονισμό του Θανάση Τριαρίδη και της Κατερίνας Λουκίδου. Επίσης, θα μελετήσουν θεμελιακά έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου και θα κάνουν ασκήσεις γραφής.

– Δεύτερο Eτος: Οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες θα γράψουν ένα πρωτότυπο έργο υπό τον συντονισμό του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη και ένα δεύτερο πρωτότυπο έργο υπό τον συντονισμό της Ανθής Τσιρούκη.

– Τρίτο Eτος: Οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες θα γράψουν μια θεατρική διασκευή ενός αφηγήματος ή ενός έργου της παγκόσμιας λογοτεχνίας υπό τον συντονισμό του Στρατή Πασχάλη και ένα πρωτότυπο έργο υπό τον συντονισμό του Μάνου Κουνουγάκη.

Είναι απολύτως εφικτή η εξ αποστάσεως συμμετοχή στη σχολή και η παρακολούθηση όλων των συναντήσεων μέσω του Διαδικτύου (συμπεριλαμβανομένων και των συναντήσεων στο Θέατρο Πορεία).

Κάθε τμήμα θα έχει 10-12 σπουδαστές και σπουδάστριες.

Στο πλαίσιο των μαθημάτων, προσωπικότητες από διάφορους χώρους που έχουν σχέση με το θέατρο (συγγραφείς, σκηνοθέτες και σκηνοθέτιδες, δραματολόγοι, κτλ.) θα έρθουν ως προσκεκλημένοι προσφέροντας την εμπειρία τους σε σχέση με το αντικείμενο της συγγραφής.

Τα παραχθέντα έργα κάθε σπουδαστή και κάθε σπουδάστριας αναρτώνται στην ιστοσελίδα της σχολής και θα παραμείνουν δημοσιευμένα εκεί για την εντελέστερη γνωστοποίηση και διάδοσή τους. Επίσης, αποσπάσματα από τα έργα αυτά θα αποτυπωθούν σε μορφή μικρών κινηματογραφημένων video και θα αναρτηθούν τόσο στη σελίδα του Θεάτρου Πορεία όσο και στο YouΤube.

@ Εναρξη μαθημάτων: Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023. Η ολοκλήρωση των μαθημάτων θα γίνει στα τέλη Μαΐου 2024. Για κάθε άλλη πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία του Θεάτρου Πορεία στο [email protected]

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT