Home Cinema: Οταν μαζί με το φαγητό «σερβίρονται» ζητήματα ζωής

Home Cinema: Οταν μαζί με το φαγητό «σερβίρονται» ζητήματα ζωής

Μία από τις σπουδαιότερες σειρές της περασμένης τηλεοπτικής σεζόν, υποψήφια για 13 βραβεία Emmy, φέρνει τον δεύτερο κύκλο της στην πλατφόρμα της Disney+

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

The Bear (β΄ κύκλος)
ΔΡΑΜΑ (2023)
Δημιουργός: Κρίστοφερ Στόρερ
Ερμηνείες: Τζέρεμι Αλεν Γουάιτ, Αγιο Εντεμπίρι

Μία από τις σπουδαιότερες σειρές της περασμένης τηλεοπτικής σεζόν, υποψήφια για 13 βραβεία Emmy, φέρνει τον δεύτερο κύκλο της στην πλατφόρμα της Disney+. Η ιστορία του σεφ Κάρμι Μπερζάτο, ο οποίος αφήνει τα ακριβά εστιατόρια για να «τρέξει» το σαντουιτσάδικο του πρόωρα χαμένου αδελφού του στο Σικάγο, ξεκινά καινούργιο κεφάλαιο. Επειτα από τις εντάσεις στο τέλος του προηγούμενου κύκλου, η ομάδα αποφασίζει… γενική ανακαίνιση και μετατροπή της επιχείρησης σε κανονικό εστιατόριο. Με τον χρόνο και τα χρήματα σε έλλειψη ωστόσο, κάθε μέλος θα χρειαστεί να δώσει τον καλύτερό του εαυτό, να εκπαιδευτεί, να πειραματιστεί και, κυρίως, να έρθει αντιμέτωπο με τον εαυτό του, προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για το άνοιγμα.

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη συνταγή του, το «The Bear» εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την τέχνη του φαγητού ως αφορμή προκειμένου να μιλήσει για πολύ πιο «δύσκολα» θέματα, όπως αυτά της ψυχικής υγείας του σύγχρονου εργασιακού burn-out, της μοναξιάς και της απώλειας. Αρκετό μέρος της επίστρωσης είναι κι εδώ κωμικό, αν και πληθαίνουν όλο και περισσότερο οι στιγμές που η σειρά γέρνει προς το δράμα –και μάλιστα βαρύ– παρά προς την κωμωδία. Συνολικά, πάντως, δημιουργοί και καστ φαίνεται πως βρίσκονται στο απόγειο των δυνάμεών τους, έχοντας ετοιμάσει μια λαχταριστή δεκάδα μισάωρων επεισοδίων, τα οποία καταναλώνονται εν ριπή οφθαλμού.

Home Cinema: Οταν μαζί με το φαγητό «σερβίρονται» ζητήματα ζωής-1
Μαριόν Κοτιγιάρ και Μελβίλ Πουπό πρωταγωνιστούν στην ταινία «Αγάπη και μίσος», που είναι διαθέσιμη στο Cinobo.

Αγάπη και μίσος ★★★
ΔΡΑΜΑ (2022)
Σκηνοθεσία: Αρνό Ντεπλεσάν
Ερμηνείες: Μαριόν Κοτιγιάρ, Μελβίλ Πουπό

Από την πλατφόρμα του Cinobo επιλέγουμε το πιο πρόσφατο φιλμ του Γάλλου κινηματογραφιστή Αρνό Ντεπλεσάν («Τα χρυσά μας χρόνια»), o οποίος καταπιάνεται με μια «δύσκολη» ιστορία, όπου το τυφλό μίσος διαταράσσει έναν από τους πιο ισχυρούς οικογενειακούς δεσμούς. Η Αλίς (Μαριόν Κοτιγιάρ), επιτυχημένη ηθοποιός, έχει να ιδωθεί με τον αδελφό της, Λουί (Μελβίλ Πουπό), για περισσότερο από είκοσι χρόνια. Ανάμεσά τους έχει ορθωθεί τείχος λόγω κάποιων απροσδιόριστων γεγονότων του παρελθόντος. Οταν ωστόσο οι ηλικιωμένοι γονείς τους θα έχουν ένα σοβαρό ατύχημα, οι δυο τους θα αναγκαστούν να συναντηθούν ξανά και να μιλήσουν πάνω σε όσα τους χωρίζουν. Ο Ντεπλεσάν παίρνει τον χρόνο του, σκιαγραφώντας λεπτομερώς και προσεκτικά τις παραμέτρους της σχέσης ανάμεσα στα δύο αδέλφια, προτιμώντας μάλιστα να μας αφήσει να μαντέψουμε την αιτία της ρήξης τους. Συνολικά το φιλμ του επωφελείται από τις εξαιρετικές ερμηνείες των Κοτιγιάρ και Πουπό –σε δεύτερο ρόλο και η χαρισματική Γκολντσίφτε Φαραχανί–, και παρά τη σχετική ατολμία του σε επίπεδο εκφραστικών μέσων, παραμένει ενδιαφέρον και συγκινητικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT