Αννα Νετρέμπκο: Αγωγή κατά της Όπερας της Νέας Υόρκης για την αναστολή συνεργασίας τους

Αννα Νετρέμπκο: Αγωγή κατά της Όπερας της Νέας Υόρκης για την αναστολή συνεργασίας τους

Η διάσημη σοπράνο ζητά αποζημίωση τουλάχιστον 360.000 δολαρίων για τις χαμένες αμοιβές παραστάσεων και προβών. 

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Ρωσίδα σοπράνο Άννα Νετρέμπκο κατέθεσε αγωγή κατά της Μητροπολιτικής Όπερας της Νέας Υόρκης καθώς, λόγω της επίθεσης στην Ουκρανία, ανέστειλε τη συνεργασία τους. 

Η διακεκριμένη υψίφωνος της διεθνούς όπερας ζητά αποζημίωση χιλιάδων δολαρίων. Συγκεκριμένα, κάνοντας λόγο για συκοφαντική δυσφήμιση, παραβίαση συμβολαίου και άλλες αυθαιρεσίες από τη Μητροπολιτική Όπερα, ζητά αποζημίωση τουλάχιστον 360.000 δολαρίων για τις χαμένες αμοιβές παραστάσεων και προβών. 

Στην αγωγή της, η 51χρονη υποστηρίζει πως η Met της προκάλεσε με την απόφαση αναστολής της συνεργασίας τους «σοβαρή ψυχική οδύνη και συναισθηματική δυσφορία», αλλά και «κατάθλιψη, ταπείνωση, αμηχανία και στρες».

Σημειώνεται πως η Νετρέμπκο υποστήριζε τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, ωστόσο, εν μέσω επικρίσεων και πιέσεων από το Met, κατέληξε να καταδικάσει τη ρωσική εισβολή

«Η αγωγή είναι αβάσιμη», απάντησε η όπερα της Νέας Υόρκης σε ανακοίνωσή της. 

Από τη στιγμή της ακύρωσης των παραστάσεών της στο Met, όπου εμφανίζεται τα τελευταία είκοσι χρόνια- η Νετρέμπκο έδωσε παραστάσεις σε πλήθος χωρών, ενώ είναι προγραμματισμένο να εμφανιστεί προσεχώς σε Μπουένος Άιρες, Βερολίνο, Βιέννη, Μιλάνο και Παρίσι. 

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT