«Το Ημερολόγιο»: Μετά το βιβλίο και την ταινία, έρχεται το θεατρικό μιούζικαλ

«Το Ημερολόγιο»: Μετά το βιβλίο και την ταινία, έρχεται το θεατρικό μιούζικαλ

Ενα από τα πιο κλασικά βιβλία του Νίκολας Σπαρκς, θα κάνει πρεμιέρα την άνοιξη του 2024 στο Μπρόντγουεϊ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόκειται για ένα από τα πιο κλασικά ρομαντικά δράματα του σύγχρονου κινηματογράφου. 
Το 2004, η μεταφορά του διάσημου μυθιστορήματος του Αμερικανού συγγραφέα Νίκολας Σπαρκς «Το Ημερολόγιο» στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστές τους Ράιαν Γκόσλινγκ και Ρέιτσελ ΜακΑνταμς, γνώρισε μεγάλη επιτυχία. 

Τώρα, περίπου 20 χρόνια μετά, η ιστορία διασκευάζεται σε μιούζικαλ για το Μπρόντγουεϊ. Σύμφωνα με πληροφορίες της επίσημης ιστοσελίδας αμερικανικών θεατρικών έργων, Playbill, το μιούζικαλ θα κάνει πρεμιέρα την άνοιξη του 2024.

Οι παραγωγοί ανακοίνωσαν ότι το νέο έργο θα ανέβει στο Gerald Schoenfeld Theatre της Νέας Υόρκης στις 14 Μαρτίου του 2024.

Το θεατρικό μιούζικαλ περιλαμβάνει μουσική και στίχους της Ινγκριντ Μάικελσον, λιμπρέτο της Μπέκα Μπράνστετερ και χορογραφία της Κέιτι Σπέλμαν. Σκηνοθέτες είναι οι Μίχαελ Γκρέιφ και Σέλε Γουίλιαμς.

Οι θεατές θα παρακολουθήσουν την ιστορία της εύπορης Αλι, η οποία ερωτεύτηκε τον Νόα, εργάτη και βρέθηκε αντιμέτωπη με τις αντιρρήσεις της οικογένειάς της. Οι Αλι και Νόα θα ζήσουν έναν θυελλώδη έρωτα και δεν θα ξεχάσουν ποτέ ο ένας τον άλλον. Η ιστορία του ζευγαριού ξεκινά το 1960 με την ανάγνωση του ημερολογίου που διατηρούσε ο Νόα όταν ήταν νέος. Ο ηλικιωμένος Νόα διαβάζει στην ηλικιωμένη Αλι η οποία πάσχει από άνοια. 

Η θεατρική παραγωγή έλαβε θετικές κριτικές το προηγούμενο φθινόπωρο, στην παγκόσμια πρεμιέρα στο Chicago Shakespeare Theater. 

Σε εκείνη την εκδοχή, τους Αλι και Νόα υποδύθηκαν τρεις διαφορετικοί ηθοποιοί, οι οποίοι τους ενσάρκωσαν σε διάφορες ηλικίες. Μάλιστα, υπάρχουν στιγμές όπου όλοι οι ηθοποιοί βρίσκονται ταυτόχρονα στη σκηνή, με το ηλικιωμένο ζεύγος να παρακολουθεί τις ιστορίες του παρελθόντος που «ξετυλίγονται» μπροστά του. 

Το «Ημερολόγιο» ήταν το πρώτο μυθιστόρημα που έγραψε ο Σπαρκς, το 1996, και από τα πιο δημοφιλή μεταξύ των 20 και πλέον βιβλίων του. Την κινηματογραφική μεταφορά σκηνοθέτησε ο Νικ Κασσαβέτης και το σενάριο υπέγραψε ο Τζέρεμι Λέβεν. 

Με πληροφορίες από τους New York Times, το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT