Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (08/08)

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (08/08)

Εργα οκτώ διαφορετικών δημιουργών, με διαφορετικά εκφραστικά εργαλεία που όμως λειτουργούν σαν κομμάτια ενός παζλ, συνθέτουν μια εικόνα για τον θεατή στις «Οκτώ μικρές ιστορίες»

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το Ελληνικό Ναυτιλιακό Θαύμα» μπορούν να επισκεφθούν όσοι βρεθούν στην Ερμούπολη. Η έκθεση, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου, διαθέτει σπάνιο φωτογραφικό και αρχειακό υλικό για τη θαυμαστή διαδρομή της ναυτιλίας των Ελλήνων από τα ιστιοφόρα μέχρι σήμερα. Δημοτική Πινακοθήκη Κυκλάδων, Νικ. Παπαδάμ 3, Ερμούπολη. Από Δευτέρα έως Κυριακή 10.30 έως 12.30 και 19.30 έως 22.30.

Εργα οκτώ διαφορετικών δημιουργών, με διαφορετικά εκφραστικά εργαλεία που όμως λειτουργούν σαν κομμάτια ενός παζλ, συνθέτουν μια εικόνα για τον θεατή στις «Οκτώ μικρές ιστορίες». Αυτός είναι ο τίτλος της ομαδικής έκθεσης στην γκαλερί Follow your art στα Κύθηρα. Συμμετέχουν οι Αγγελος Αντωνόπουλος, Μαρία Γιαννακάκη, Μαριλένα Ζαμπούρα, Σωτήρης Λιούκρας, Μιχάλης Μανουσάκης (φωτογραφία), Ιφιγένεια Σδούκου, Μαρία Σχινά, Μαίρη Σχοινά. Καψάλι, στις 21.00.

Στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στην Καβάλα θα παρουσιαστούν οι «Βάκχες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία της Ελενας Μαυρίδου και μετάφραση του Θεόδωρου Στεφανόπουλου με τον Δημήτρη Λάλο στον ρόλο του Διονύσου. Στις 21.30.

Στο θέατρο Ερωφίλη της Φορτέτζας του Ρεθύμνου θα παρουσιαστεί απόψε το τελευταίο έργο του Σοφοκλή, η τραγωδία «Οιδίπους επί Κολωνώ» σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα και τον Δημήτρη Καταλειφό. Παίζουν επίσης οι Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Αγγελική Παπαθεμελή, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Μάξιμος Μουμούρης, Χρήστος Σαπουντζής, Γιώργος Νούσης. Στις 21.00.

Με τη μείξη ελληνικής μουσικής και gypsy jazz έχουν γίνει αγαπητοί οι Gadjo Dilo και αυτό το μείγμα θα παρουσιάσουν στο Κεντρί του Γαλαξιδίου, στις 21.15.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT