Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (12/08)

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (12/08)

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο ομιλίες για την ανάγκη καταγραφής και ανάδειξης των περιηγητικών διαδρομών μέσω των οποίων διασώζονται η ιστορική μνήμη και η θρησκευτική παράδοση των τόπων και ενισχύεται η επαφή του ανθρώπου με τη φύση θα δώσουν η Αντιγόνη Φάκα, επίκουρη καθηγήτρια του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, και ο Κυριάκος Παπαγεωργίου, αρθρογράφος, ύστερα από πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πελασγίας. Στον κήπο του ξενώνα «Τα πιθάρια», Πελασγία, στις 21.00.

Ερωτικά τραγούδια που έχουν αντέξει στον χρόνο και έχουν αγαπηθεί από το κοινό θα ερμηνεύσει ο Σταμάτης Κραουνάκης με επίσημη προσκεκλημένη τη Λυδία Φωτοπούλου, στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου. Μαζί του οι Δημήτριος Ανδρεάδης, πιάνο, Χρήστος Γεροντίδης, ερμηνεία, Νίκος Κατσίκης, μπουζούκι, Κοσμάς Κοκόλης, μπουζούκι, Κώστας Μπουγιώτης, ερμηνεία, Θεολόγος Παπανικολάου, ερμηνεία, Λάμπρος Παπανικολάου, κοντραμπάσο, Γιώργος Ταμιωλάκης, βιολοντσέλο. Στις 21.30.

Η «Εκάβη» (φωτογραφία) του Ευριπίδη, σε μετάφραση Ελένης Βαροπούλου και σκηνοθεσία της Ιούς Βουλγαράκη, με επικεφαλής την Ελένη Κοκκίδου και μαζί της τους Ακη Σακελλαρίου, Αλέκο Συσσοβίτη, Ιωσήφ Ιωσηφίδη, Μαρίνα Καλογήρου, Θανάση Κουρλαμπά, Ερρίκο Μηλιάρη, Ηλεάνα Μπάλλα, θα παρουσιαστεί στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

Στο πλαίσιο της καλοκαιρινής περιοδείας της, η επιτυχημένη παράσταση ο «Τυχαίος θάνατος ενός αναρχικού», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα με τον ταλαντούχο Πάνο Βλάχο στον πρωταγωνιστικό ρόλο, παρουσιάζεται στο Θέατρο Κάστρου Καλαμάτας. Βιλεαρδουίνου 37, στις 21.30.

Ο νέος τραγουδοποιός και βιρτουόζος πιανίστας Τομ Οντέλ θα εμφανιστεί απόψε στο πλαίσιο του Stars on the Hill στο Sani Festival. Sani Resort, Χαλκιδική, στις 21.30.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT