Νάνα Μούσχουρη: Η εμπειρία της στον κινηματογράφο

Νάνα Μούσχουρη: Η εμπειρία της στον κινηματογράφο

H νονά του «I love Greece» - Μιλάει στην «Κ» η Νάνα Μούσχουρη για τη συμμετοχή της στην ταινία

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ναυσικά Γκερί-Καραμαούνος είναι Ελληνοελβετίδα από την πλευρά της μητέρας της και Βρετανίδα από την πλευρά του πατέρα της, ωστόσο για την πρώτη της ταινία δεν μπήκε σε ιδιαίτερο δίλημμα – ήθελε οπωσδήποτε να τη γυρίσει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Σέριφο, όπου γεννήθηκε. Για να φτάσει, βέβαια, ώς εκεί το ζευγάρι των ηρώων της, η Μαρίνα (Στέισι Μάρτιν) και ο Ζαν (Βενσάν Ντεντιέν), ξεκινούν από το Παρίσι. Στόχος, οι καλοκαιρινές διακοπές, αλλά και η… σύσφιγξη των σχέσεων με την πληθωρική οικογένεια της Μαρίνας. Καθώς οι δύο νέοι περιμένουν στον ιμάντα του αεροδρομίου για τις αποσκευές τους, από μπροστά περνάει χαμογελώντας μια γνώριμη μορφή: η Νάνα Μούσχουρη.

Τα τραγούδια της σπουδαίας Ελληνίδας ερμηνεύτριας εμφανίζονται ανά στιγμές στο «Ι Love Greece», σαν μελωδικές αχτίδες που ενώνονται με εκείνες του κυρίαρχου κυκλαδίτικου ήλιου. Η ίδια μιλάει αποκλειστικά στην «Κ» σχετικά με τη συμμετοχή της: «Οταν μου έστειλε η Ναυσικά Καραμαούνος το σενάριο της ταινίας της και μου πρότεινε να κάνω ένα cameo, με γοήτευσε πολύ η ιστορία αυτής της εύθραυστης αγάπης μεταξύ μιας Ελληνίδας και ενός Γάλλου. Η Ναυσικά με το ταλέντο της και την ευαισθησία της ενώνει τη σχέση αυτή μέσα από την αγάπη για τη χώρα μας, αφήνοντας μια αισιόδοξη ελπίδα για το μέλλον», μας λέει η διεθνούς φήμης ερμηνεύτρια.

Νάνα Μούσχουρη: Η εμπειρία της στον κινηματογράφο-1
H πρωταγωνίστρια Στέισι Μάρτιν (φωτογραφία από τα γυρίσματα) έκανε εντατικά μαθήματα ελληνικών και χορού βλέποντας το «Ποτέ την Κυριακή».

«Οταν μου έστειλε η Ναυσικά Γκερί-Καραμαούνος το σενάριο της ταινίας της, με γοήτευσε πολύ η ιστορία αυτής της εύθραυστης αγάπης μεταξύ μιας Ελληνίδας και ενός Γάλλου».

Η κ. Μούσχουρη τονίζει την αγάπη της για τον κινηματογράφο και την επίδραση που είχε το σινεμά στα παιδικά της χρόνια. «Η δική μου παρουσία στην ταινία είναι πολύ σύντομη και φιλική, αλλά για εμένα απολύτως σημαντική. Αγαπώ πολύ τον κινηματογράφο, για την ακρίβεια μεγάλωσα μέσα από τις ταινίες, αφού ο πατέρας μου ήταν ένας από τους πρώτους και καλύτερους μηχανικούς κινηματογράφου. Μέσα από τη μεγάλη οθόνη πραγματοποίησα τα δικά μου μεγάλα όνειρα σε πολύ μικρή ηλικία. Το συγκεκριμένο “πέρασμα” αποτελεί ένα πραγματικό και πολύ συχνό στιγμιότυπο της δικής μου ζωής. Εάν εξαιρέσω τις συμμετοχές μου στις παλιές ελληνικές ταινίες, στις οποίες δεν έπαιζα ως ηθοποιός αλλά μόνο τραγουδούσα, δεν είχα τολμήσει ποτέ να παίξω σε μια ταινία. Εύχομαι η ταινία να αγαπηθεί από το κοινό όσο αγαπήθηκε και από εμένα», καταλήγει.Η σκηνοθέτις Ναυσικά Γκερί-Καραμαούνος, από την πλευρά της, σημειώνει: «Η συμμετοχή της Νάνας Μούσχουρη είναι σαν υπογραφή, είναι η νονά της ταινίας. Συγκλόνισε τα παιδικά μου χρόνια και συνεχίζει να έχει έντονη επίδραση στις κόρες μου. Είναι Ελληνίδα αλλά τραγουδάει σε όλες τις γλώσσες. Είναι μια φιγούρα του κόσμου πέρα από τα όρια της Ελλάδας. Για άλλη μια φορά, επιστρέφουμε στις σχέσεις μεταξύ των γενεών, που με ενδιαφέρουν τόσο πολύ: οι μεγαλύτεροι είναι τα δέντρα από τα οποία πρέπει να μάθεις».

Η άλλη αξιοσημείωτη γυναικεία παρουσία της ταινίας είναι, φυσικά, εκείνη της Στέισι Μάρτιν. Η Βρετανογαλλίδα ηθοποιός, που έγινε διάσημη μέσα από το «Nymphomaniac» του Λαρς φον Τρίερ, υποδύεται εδώ την Ελληνίδα Μαρίνα, η οποία ζει και εργάζεται ως γιατρός επί χρόνια στο εξωτερικό. Για τον ρόλο έκανε αφοσιωμένα μαθήματα ελληνικών, πράγμα φανερό από την εντυπωσιακή άνεση –παρά τη γαλλική προφορά– με την οποία τα εκφέρει στο φιλμ. Η σκηνοθέτις τής ζήτησε επίσης να κάνει μαθήματα μαγειρικής αλλά και χορού, προκειμένου να μπει για τα καλά στο πετσί του ρόλου. Μετά την έβαλε να δει τη Μελίνα Μερκούρη στο «Ποτέ την Κυριακή». Το ζεϊμπέκικο που χορεύει κάποια στιγμή είναι αναμφισβήτητα μία από τις καλύτερες στιγμές της ταινίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT