Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (17/08)

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης (17/08)

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 120 χρόνων από τη γέννηση του μουσικοσυνθέτη Δημήτρη Γκόγκου ή Μπαγιαντέρα, παρουσιάζεται στη Λήμνο και στο τοπικό φεστιβάλ μια μοναδική συναυλία που φωτίζει την αγάπη του για τη γερμανική οπερέτα, από όπου και το παρατσούκλι του. Στη συναυλία συμμετέχουν ο Γιάννης Διονυσίου μαζί με την υψίφωνο Λητώ Μεσσήνη, τον Ιάσονα Ιωάννου στο μπαρόκ τσέλο και τον Βασίλη Ζιγκερίδη στο κονάκι.

Στη μαρίνα του Πλατύ Γιαλού, η Νεφέλη Φασούλη μαζί με το κουαρτέτο του Δημήτρη Καλατζή θα ταξιδέψουν τους επισκέπτες σε ρυθμούς latin jazz δίπλα στη θάλασσα. Συμμετέχουν οι μουσικοί Ανδρέας Πολυζωγόπουλος – τρομπέτα, Γιώργος Γεωργιάδης – μπάσο και Γιώργος Πολυχρονάκος – τύμπανα. «Beyond the Sea», με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίφνου, στις 21.00.

Τουλάχιστον 3.700 φωτογραφίες έχει ψηφιοποιήσει η Φωτόνησος, αυτή τη φορά από το Καρλόβασι της Σάμου, ανοίγοντας τα οικογενειακά λευκώματα και γράφοντας την ιστορία του νησιού από το προσωπικό στο γενικό. Μαζί με το Ιδρυμα Schwarz και τον κινηματογραφιστή Γιώργο Σαλαμέ παρουσιάζουν την έκθεση «Οπως ήμασταν τότε: Ενα φωτογραφικό λεύκωμα από το Καρλόβασι και πέρα» (φωτογραφία), στο Art Space Pythagorion.

Με ένα εξαιρετικά πλούσιο πρόγραμμα ξεκινά το 7ο Φεστιβάλ Αμπελουργίας Ανεμώτιας στη Λέσβο. Από τις 10 το πρωί με ξενάγηση και δοκιμή κρασιών στο Κοιν.Σ.Επ. Ηφαίστειο Ανεμώτιας, ενώ συνεχίζεται με έκθεση λαογραφικού υλικού και την έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Πτερούντιου, βραβεύσεις και ομιλίες. Η πρώτη ημέρα θα κλείσει με τη μουσικοχορευτική παράσταση «Λέσβου έρωτες και πόθοι…».

Δύο σημαντικές συλλογές, του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού και αυτή του Ιδρύματος Ωνάση, μαζί παρουσιάζει η έκθεση «Χαλεπάς – Γλυπτικής μέγιστον μάθημα» στο Μέγαρο Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού. Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη από τις 09.00 έως τις 14.30. Παρασκευή έως Κυριακή από τις 10.00 έως τις 14.00 και 19.00 έως 21.30.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT