Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (19/08)

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (19/08)

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια σπάνια ευκαιρία για όσους βρίσκονται στη Σαντορίνη να παρακολουθήσουν ένα μαγικό μουσικό ταξίδι που συνδυάζει την Ηπειρο, τη Μικρά Ασία και την Αμερική, την τζαζ με την παράδοση. Ο μοναδικός Πετρολούκας Χαλκιάς στο κλαρίνο θα ανέβει στη σκηνή με τους Σωκράτη Σινόπουλο στην πολίτικη λύρα, Βασίλη Κώστα στο λαούτο, Πέτρο Κλαμπάνη στο κοντραμπάσο, Βαγγέλη Καρίπη στα κρουστά και την Αιμιλία Χαλκιά στα φωνητικά. Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ. Νομικός», στις 21.00.

Ταμπαχανιώτικα ή αλλιώς τα ρεμπέτικα της Κρήτης θα έχουν την τύχη να απολαύσουν όσοι βρεθούν στο καφέ του Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων, με τους Κάρολο Κουκλάκη στο μπουλγαρί και την Ειρήνη Δερέμπεη στο λαούτο και στα πνευστά, τους μουσικούς δηλαδή που αποτελούν τους Adama. Σκρα 15, Χανιά, στις 21.00.

Ξεκινάει αύριο Κυριακή το 8ο Beyond Borders – Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου (φωτογραφία). Στην τελετή έναρξης θα παρουσιαστεί το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Το γελαστό παιδί» του Αλαν Γκίλσελαν, που περιγράφει την ιστορία του τραγουδιού που γράφτηκε για τους επαναστάτες στην Ιρλανδία αλλά έγινε ύμνος από τον Μίκη Θεοδωράκη σε μετάφραση του Βασίλη Ρώτα.

Για δεύτερη χρονιά στη Σάμο πραγματοποιείται το Festum π, ένα πρωτότυπο φεστιβάλ που συνδυάζει τα μαθηματικά με τη μουσική. Τη Δευτέρα 21 Αυγούστου στο κτίριο Αλεξάνδρου στο Καρλόβασι θα πραγματοποιηθεί διάλεξη του μαθηματικού και μουσικολόγου Franck Jedrzejewski. Στις 15.30.

«Μέρες μύθων, μουσικής και παραμυθιών» θα ξεκινήσουν στη Σαμοθράκη από την Action Art και την αφηγήτρια Ροδάνθη Δημητρέση, που μαζί με τους μουσικούς Ελσα Μουρατίδου και Ονούρ Σεντούρκ θα ζωντανέψουν την παράσταση «Θρύλοι του τόπου μας, παραμύθια, μουσική», στην πλατεία Παπαγιώργη στη Χώρα, στις 21.00.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT