Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (23/08)

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης (23/08)

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο συνδυασμός της προσωπικότητας του Επιμενίδη και του φιλοσοφικού ποιητικού έργου «Περί της φύσης των πραγμάτων» του Λουκρητίου αποτέλεσε την έμπνευση της καλλιτεχνικής συνάντησης στο πολιτιστικό κύτταρο του Ιδαίου Αντρου. Η εκδήλωση «Περί της φύσης των πραγμάτων» («Ολη η Ελλάδα, ένας πολιτισμός») αποτελείται από τρεις θεματικές ενότητες που θα ολοκληρωθούν έως τις 10.30 μ.μ. Στο σπήλαιο Ιδαίον Αντρον στον Ψηλορείτη, στις 6 μ.μ.

Η Εφη Μπίρμπα και ο Αρης Σερβετάλης παρουσιάζουν το έργο «Βατράχια» του Αριστοφάνη (φωτογραφία), μια σύγχρονη διασκευή της αριστοφανικής κωμωδίας. Το έργο, σε μετάφραση του Κωνσταντίνου Μπλάθρα, διασκευάστηκε από τον ίδιο και τον Αρη Σερβετάλη, ενώ η μουσική είναι του Constantine Skourlis. Η ερμηνευτική ομάδα συμπληρώνεται από τον Μιχάλη Σαράντη, τον Αργύρη Ξάφη, την Ηλέκτρα Νικολούζου κ.ά. Θέατρο «Γ. Παππάς», στο Αίγιο, στις 9 μ.μ.

Το ΠΙΟΠ παρουσιάζει την παράσταση «Του τάσιν του χρυσουμίλητουν», με την αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη και μουσική συνοδεία, για ενήλικο κοινό και εφήβους. Αποσπάσματα από μαρτυρίες, σπάνια παραμύθια της Μικράς Ασίας με πλούσιες εικόνες, φωνητικοί αυτοσχεδιασμοί και παραδοσιακά τραγούδια δημιουργούν ένα αφήγημα που ταξιδεύει το κοινό στον τόπο και στον χρόνο. Στον υπαίθριο χώρο του ΠΙΟΠ (Δωρίδος 2 και λεωφόρος Ειρήνης 14) στον Ταύρο, στις 9 μ.μ.

Η νέα χορευτική παράσταση Nemesis, σε σύλληψη και σκηνοθεσία Γιώργου Χρηστάκη, στο πλαίσιο του «Ολη η Ελλάδα, ένας πολιτισμός», ερευνά τη σχέση ανάμεσα στο σώμα του ανθρώπου, στο περιβάλλον και στην κλιματική αλλαγή. Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας, στις 9 μ.μ.

Μια μοναδική συναυλία δίνουν σήμερα οι Χαΐνηδες, μια ομάδα που εξελίσσεται διαρκώς, ρισκάρει και πειραματίζεται εδώ και τρεις δεκαετίες. Παίζουν και τραγουδούν οι Δημήτρης Αποστολάκης, Μιχάλης Γαλάνης, Δημήτρης Ζαχαριουδάκης, Πίτερ Ζακ, Γιώργος Κωνσταντίνου, Μιχάλης Νικόπουλος και Αγγελική Σύρκου. Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι, στις 9 μ.μ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT