Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (26/08)

Η πολιτιστική ατζέντα του Σαββάτου (26/08)

Μια διεθνής υπερπαραγωγή όπερας με 110 ερμηνευτές και καλλιτέχνες ζωντανά στη σκηνή, παρουσιάζει την ιστορική «Νόρμα» του Βιντσέντζο Μπελίνι, σε σκηνοθεσία Τομ Βολφ και διεύθυνση ορχήστρας Γιουτζίν Κον

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην παράσταση «Euphoria» συμπράττουν 4 μουσικοί, συνθέτες, ερμηνευτές και η ηθοποιός και σκηνοθέτρια της παράστασης Σοφία Χιλλ. Καθένας τους συνθέτει πρωτότυπη μουσική, μελοποιεί χορικά από αρχαίες τραγωδίες και άλλα κείμενα, κι επίσης ερμηνεύσει κομμάτια από την κλασική και την παραδοσιακή μουσική. 26-27/8. Θέατρο Αρχαίας Μεσσήνης, στις 9 μ.μ.

Το μουσικό σύνολο Oros Ensemble και ο όμιλος «Ανεμόεσσα» συμπράττουν με τον κόντρα τενόρο Νίκο Σπανάτη και το τοπικό φεστιβάλ Κούρνος (Κournos Music Festival) για την παρουσίαση του νέου έργου «Σπόροι σε κίνδυνο ή ο ήχος του ασπρομύτικου, του άφκου και του κριθαριού» του συνθέτη Αποστόλη Κουτσογιάννη. Παραγωγή: Ομάδα Μουσικού Θεάτρου Ραφή. 26-27/8, Αρχαίο Θέατρο Ηφαιστίας Λήμνου.

Μια διεθνής υπερπαραγωγή όπερας με 110 ερμηνευτές και καλλιτέχνες ζωντανά στη σκηνή, παρουσιάζει την ιστορική «Νόρμα» του Βιντσέντζο Μπελίνι, σε σκηνοθεσία Τομ Βολφ και διεύθυνση ορχήστρας Γιουτζίν Κον. Τον ομώνυμο ρόλο ερμηνεύει η Λιβανοκαναδή σοπράνο Τζόις Ελ-Κούρι (φωτογραφία). Ηρώδειο, 28/8 – 30/8. Στις 9 μ.μ.

Η Μαρία Φαραντούρη και ο Μανώλης Μητσιάς ενώνουν τις φωνές τους και μας θυμίζουν μερικά από τα αριστουργήματα του έντεχνου και του λαϊκού ελληνικού τραγουδιού. Οι δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες, σταθεροί και συνεπείς στο ποιοτικό τραγούδι, πλαισιωμένοι από εξαίρετους μουσικούς, ξεκινούν τα φετινά Αισχύλεια. 27/8 Αρχαιολογικός Χώρος Ελευσίνας, στις 9 μ.μ.

Στο έργο «Μια κουκκίδα ευτοπία» η χορογράφος Ζωή Ευσταθίου διερευνά την έννοια της απόστασης, διαμορφώνοντας σχέσεις αλληλεξάρτησης και αυτονομίας, καθώς και συλλογικής προσπάθειας προς την κλιματική αλλαγή μέσω της τέχνης του χορού, των πολυμέσων και της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής. 26-27/8, Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδας Αρέθουσα, στις 9 μ.μ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT